ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επιτροπή για την ''αναβάθμιση'' του ΤΕΙ Κρήτης ...


Τη συγκρότηση ομάδας εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν πρυτανικές αρχές και ακαδημαϊκοί από όλη την Ελλάδα, όπου θα συζητηθούν προτάσεις για την επόμενη μέρα του ΤΕΙ Κρήτης, ανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξη τύπου, μετά τη συνάντηση που είχε με τη Σύγκλητο του Ιδρύματος στο Ηράκλειο.

Όπως τόνισε αυτό θα γίνει με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά και ακαδημαϊκά κριτήρια σε σχέση με τις δυνατότητες του ΤΕΙ για την επόμενη μέρα, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του σε βάθος 20ετίας.

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το πρόγραμμα σπουδών, ενώ θα συνδυάζονται το εκπαιδευτικό, ερευνητικό και επαγγελματικό πεδίο, σε όλα τα ιδρύματα.

Για τις αντιδράσεις εκ μέρους του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης, απέναντι στη σχεδιαζόμενη συγχώνευση, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι είναι «δημοκρατική υποχρέωση της πολιτείας να βρει τρόπο για το ΤΕΙ Κρήτης, με τη συγκρότηση ομάδας εργασίας».

Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι το ΤΕΙ Κρήτης είναι το καλύτερο της χώρας και συμπλήρωσε: «Στην Κρήτη έχουμε εξαιρετικά υψηλού επίπεδου εκπαιδευτικά Ιδρύματα». Σημείωσε ότι θα προχωρήσει η αναβάθμιση των τμημάτων που αναφέρονται στον τουρισμό και θα προχωρήσει η δημιουργία νέων σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα υλοποιηθεί το Σεπτέμβρη του 2019 και η δεύτερη έναν χρόνο μετά.

Ο κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε επίσημες ανακοινώσεις από την επόμενη εβδομάδα για τις αλλαγές στο Λύκειο, «προς όφελος των μαθητών και των γονιών».

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης, Νίκος Κατσαράκης τόνισε ότι «το ΤΕΙ Κρήτης θεραπεύει εδώ και χρόνια μια σειρά εκπαιδευτικών ζητημάτων. Βρίσκεται εντός της ανώτατης Εκπαίδευσης και φημίζεται για τις σπουδές του και το επίπεδο των αποφοίτων του. Έχουμε μεγάλη επιτυχία σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδοτήσεων και μια σταθερά ανοδική πορεία».
Ο κ. Κατσαράκης ανέφερε ότι η πρόταση συνεργασίας σε Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης δε βρήκε ανταπόκριση και πρόσθεσε: Είναι πολύ σημαντικό πλέον να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα. Ακαδημαϊκή κοινότητα της Κρήτης δεν μπορεί να μείνει πίσω από τις εξελίξεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο πρύτανης του ΤΕΙ είπε ότι από το Σεπτέμβρη θα λειτουργήσουν 15 νέα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, εκ των οποίων τα 10 χωρίς δίδακτρα. «Σημαντικό να τα προσφέρουμε αυτά σε συμπολίτες μας που δεν έχουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες», τόνισε χαρακτηριστικά. 
 
ert.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Επιτροπή για την ''αναβάθμιση'' του ΤΕΙ Κρήτης ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: