ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μαίνεται η διαμάχη για το ''νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας''...


Επίκεντρο το Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος
Μαίνεται η διαμάχη σε όλα τα επίπεδα για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μετά την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τη συνένωσή του με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στη διαβούλευση.

Το Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος πραγματοποίησε νέα γενική συνέλευση και αποφάσισε να ζητήσει την παραίτηση του κοσμήτορα της Γεωπονικής Σχολής Δημήτρη Βαφείδη για τη στάση που τήρησε στη συνεδρίαση της Συγκλήτου.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τμήματος Νίκο Δαναλάτο, ο κοσμήτορας της Σχολής δεν εκπροσώπησε τη Σχολή, όπως είχε αποφασιστεί με το ομόφωνο ψήφισμα που είχε εκδοθεί τον περασμένο Φεβρουάριο. 
 
Σε δηλώσεις του πάντως ο κ. Βαφείδης υπεραμύνθηκε της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας ως μία καλή βάση συζήτησης και συναίνεσε στις παρατηρήσεις που θα σταλούν από τη Σύγκλητο στο Υπουργείο.Τταυτόχρονα ζήτησε τα θέματα που αφορούν την πανεπιστημιακή κοινότητα να μένουν εντός των τειχών και να μην αποτελούν βάση διαμάχης μεταξύ των φορέων και των ακαδημαικών.

Το Τμήμα πάντως αποφάσισε να στείλει επιστολή στην Σύγκλητο από την οποία θα ζητήσει να βάλει «κόκκινη γραμμή» στη δημιουργία Τμήματος Γεωπονίας πενταετούς φοίτησης στη Λάρισα. 
 
Σύμφωνα τέλος με τους πρυτάνεις των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος υποστηρίζουν ότι το κείμενο «η νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» δεν έχει καμία σχέση με το πόρισμα που συνέταξε η επιτροπή που ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου διόρισε για να κάνει τη σχετική εισήγηση.
 
Η Σύγκλητος του ΤΕΙ Θεσσαλίας που συνεδρίασε για την πρόταση του Υπουργείου, θέτει όρους προκειμένου να υλοποιηθεί η συγχώνευση του Ιδρύματος με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ κάνει λόγο για ακαδημαϊκά στρατόπεδα συγκέντρωσης καθηγητών ΤΕΙ με την κατάργηση των Γενικών Τμημάτων.
 
Η Σύγκλητος ζητά, εφόσον θεσμοθετηθεί το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πρώτος πρύτανης να ορισθεί ο σημερινός πρύτανης του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με αντιπρυτάνεις τους νυν πρυτάνεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Μαίνεται η διαμάχη για το ''νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας''... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: