Περιμένουν τροπολογία για να ψεκάσουν για τον δάκο

Mε τροπολογία στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας πρόκειται να δοθεί λύση για τη δακοκτονία. Εκτιμάται ότι η τροπολογία ...


Mε τροπολογία στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας πρόκειται να δοθεί λύση για τη δακοκτονία.

Εκτιμάται ότι η τροπολογία θα ψηφιστεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και αμέσως μετά, στο διάστημα από την Τετάρτη 4 μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουλίου, θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί για τον δάκο από τους εργολάβους.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη, καθώς με τις βροχές των τελευταίων ημερών και την υγρασία οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη του δάκου και η καταπολέμησή του δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο. Αν δεν δοθεί η συγκεκριμένη λύση και δεν ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα οι ψεκασμοί, οι πληθυσμοί του δάκου θα προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στην ελαιοπαραγωγή.

Η ψήφιση της τροπολογίας είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος για να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί και να πληρωθούν οι εργολάβοι, χωρίς να έχουν υπογράψει συμβάσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι η έγκριση των συμβάσεων εκκρεμεί εδώ και καιρό στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας έχουν τις αναγκαίες ποσότητες φαρμάκων για να ξεκινήσουν και να συνεχιστούν το επόμενο διάστημα οι δολωματικοί ψεκασμοί.

Γ.Σ.
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια