ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ήρθε το πιρούνι που μετράει τις… μπουκιές μας (pics)


Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων είναι ότι στην πλειοψηφία μας είμαστε «καλοφαγάδες». Και όχι μόνο αυτό… Πολλοί από εμάς είμαστε και αρκετά λαίμαργοι και μπορούμε να αδειάσουμε σε ελάχιστα λεπτά το πιάτο μας, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό όταν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με άτομα τα οποία προέρχονται από άλλες χώρες.

Το φαγητό μπορεί να είναι μία από τις βασικές απολαύσεις αλλά η ταχύτητα με την οποία καταναλώνεται μπορεί να επηρεάσει το πεπτικό μας σύστημα αλλά και να λειτουργήσει ανασταλτικά σε όποια προσπάθεια τυχόν κάνουμε για να χάσουμε κιλά.

Η έννοια του slow food δεν είναι καινούρια. Εκτός από τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει για την υγεία μας, αποτελεί και έναν τρόπο για να παρατείνουμε την απόλαυση (για όσους αντιμετωπίζουμε το φαγητό με αυτό τον τρόπο).

Σίγουρα όταν κάποιος μετράει τις μπουκιές μας δεν μας κάνει και την καλύτερη δυνατή εντύπωση. Αν όμως αντί για έμψυχο ον, μέτραγε τις μπουκιές μας ένα αντικείμενο, θα ήταν το ίδιο εκνευριστικό; Μάλλον όχι. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν και οι εμπνευστές του «HAPIfork», του πιρουνιού που μετράει τις μπουκιές μας.


Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό πιρούνι, το οποίο μετρά τις μπουκιές ανά λεπτό, το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των μπουκιών και τη συνολική ώρα που διαρκεί κάθε γεύμα. Όλα αυτά ανεβαίνουν μέσω usb ή bluetooth στην σελίδα του HAPIfork.com και με τον τρόπο αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδό τους.
«Είχαμε διοργανώσει ένα 15θημερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να ενημερωθεί ο κόσμος πως να οργανώνει τα καθημερινά του γεύματα και είχαμε οργανώσει και διάφορα ομαδικά παιχνίδια προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, ο κόσμος δεν ήξερε από πού να ξεκινήσει», δηλώνει οFabrice Boutain, ιδρυτής της HAPILABS, της εταιρείας που παράγει το πιρούνι.


Το Hapifork σχεδιάστηκε με σκοπό να ενθαρρύνει τη λογική του slow food, την απώλεια βάρους και την πιο υγιεινή διατροφή. «Πιστεύουμε ότι το 50% της κατάστασης της υγείας μας σχετίζεται με το τι τρώμε και πως το τρώμε», σημειώνει ο Boutain.

Το συγκεκριμένο gadget κυκλοφορεί σε πέντε συνδυασμούς χρωμάτων -ασημί με μαύρο, ασημί με λευκό, ασημί με μπλε, ασημί με ροζ και ασημί με πράσινο- και κοστίζει 80 ευρώ.

Πηγή: insider.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ήρθε το πιρούνι που μετράει τις… μπουκιές μας (pics) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: