ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ:Πάνω από 200 αγρότες έχουν κάνει ήδη εγγραφή στο Αγροτικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Σερρών


Και με την βούλα... λειτουργεί πλέον το αγροτικό τμήμα του Επιμελητηρίου Σερρών, καθώς σχετική απόφαση ελήφθη στο Συμβούλιο, όπως μαθαίνει ο ΑγροΤύπος. Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο Στέργιος Λίτος, αγρότης από τη Νιγρίτα Σερρών «το Επιμελητήριο έλαβε απόφαση, πέραν των τριών τμημάτων που είχε μέχρι τώρα, δηλαδή το εμπορικό, της μεταποίησης και των υπηρεσιών, να δημιουργήσει και αγροτικό τμήμα, καθώς το ενδιαφέρον για τον αγροτικό τομέα εκ μέρους του θεσμού είναι μεγάλο».

Κάλεσμα στους αγρότες με συνδρομή 20 ευρώ το χρόνο απήυθηνε τις προηγούμενες ημέρες και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ.

Ήδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εγγραφεί πάνω από 200 αγρότες στο τμήμα της περιοχής, ενώ σύμφωνα με όσα είπε στον ΑγροΤύπο, ο Στέργιος Λίτος, «ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει ακόμα 12 επιμελητήρια σε όλη την Ελλάδα».

Σημειωτέον ότι σειρά προτάσεων για την ενίσχυση του τοπικού επιχειρείν κατέθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Τρίτη, με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδροι 42 επιμελητηρίων της χώρας.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Μέγκλας είπε πως στην εν λόγω συνάντηση αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Νομό σημειώνοντας πως η περιοχή των Σερρών υπέστη μεγάλη οικονομική ζημιά αφού από το 2008 έως σήμερα έχουν βάλει λουκέτο 8.500 επιχειρήσεις. Πρότεινε – μεταξύ άλλων – να υπάρξει ειδική μέριμνα που θα συμβάλει στη μείωση της ενδοπεριφερειακής ανισότητας, τη δημιουργία ΒΙ.ΠΕ για να δεχθούν νέους επενδυτές, εξειδικεύοντας μάλιστα με την πρότασή του να γίνει μια Βιομηχανική περιοχή στις Σέρρες που θα καλύπτει όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Παράλληλα ο κ. Μέγκλας πρότεινε τη μείωση των δημοσίων δαπανών, τη δημιουργία αγροτικού τμήματος στα Επιμελητήρια, την ισχύ brand name στα προϊόντα, τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και στην εκπόνηση ενός ισχυρού σχεδίου το οποίο θα αποτρέπει τους νέους να ξενιτευτούν και να μένουν στον τόπο τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στηρίζει τον Επιμελητηριακό θεσμό και επανέλαβε τις προτάσεις της ΝΔ και τα μέτρα που θα λάβει για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ζήτησε από τους προέδρους να του στείλουν τις σημαντικότερες προτάσεις τους, αλλά και το σημαντικότερο έργο υποδομής που κατά την άποψή τους πρέπει να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ:Πάνω από 200 αγρότες έχουν κάνει ήδη εγγραφή στο Αγροτικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Σερρών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: