ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Λόγω ανομβρίας στην Ε.Ε. - Θα πιστωθεί το 70% της ενιαίας ενίσχυσης


Όλα δείχνουν πως φέτος το τσεκ θα µπει στους λογαριασµούς των δικαιούχων αγροτών νωρίτερα και µάλιστα θα πιστωθεί το υψηλότερο δυνατό ποσοστό.Οι επιτελείς της πλατείας Βάθη ετοιµάζουν να στείλουν στην ΕΕ έως τις 31/8, όπως τους ζητήθηκε, επικαιροποιηµένες πληροφορίες σχετικά µε τον αντίκτυπο της εαρινής και θερινής ξηρασίας.

Αφορµή η δυνατότητα που δίνει η Κοµισιόν, στους παραγωγούς να λάβουν µεγαλύτερη προκαταβολή σε ποσοστό έως και 70% των άµεσων πληρωµών (δηλαδή του τσεκ) και 85% των πληρωµών στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης ήδη από τα µέσα Οκτωβρίου 2018, λόγω της ξηρασίας.

Το θέµα φαίνεται να το γνωρίζουν καλά και οι επιτελείς της πλατείας Βάθη και του Οργανισµού Πληρωµών, που ετοιµάζουν να στείλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως τις 31 Αυγούστου, όπως τους ζητήθηκε, επικαιροποιηµένες πληροφορίες σχετικά µε τον αντίκτυπο της εαρινής και θερινής ξηρασίας. Αυτό επιβεβαιώνει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, µε πρόσφατες δηλώσεις του, δείχνοντας όπως λέει ότι πρόθεση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας είναι να «εκµεταλλευτεί» τη δυνατότητα που δίνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Φιλ Χόγκαν και να µην αφήσουν να πάει χαµένη αυτή για τους Έλληνες αγρότες.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τη φετινή προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (τσεκ) να πιστώνεται έως τις 17 Οκτωβρίου ή τέλος πάντως εκείνη την εβδοµάδα, από τη στιγµή που θα δοθεί και το ΟΚ των Βρυξελλών.

Ασφαλώς και θα ππρόκειται για μία έγκαιρη ανάσα ρευστότητας, στην άνυδρη το τελευταίο διάστημα αγροτική οικονομία, ενώ πιθανό αυτό να οδηγήσει αρκετούς βαμβακοπαραγωγούς στο θεσσαλικό κάμπο, έπειτα από πολλά χρόνια, να αποθηκεύσουν τα βαμβακια τους και να μη τα δώσουν με ανοιχτές τιμές...
 
agronews.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Λόγω ανομβρίας στην Ε.Ε. - Θα πιστωθεί το 70% της ενιαίας ενίσχυσης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: