ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σε τροχιά ρήξης Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου– Δήμος Ρόδου για το φράγμα Γαδουρά


Τον δρόμο της σύγκρουσης φαίνεται ότι επιλέγουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου για το φράγμα Γαδουρά. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ροδιακή» οι δύο ΟΤΑ κινούνται σε «τροχιά ρήξης» καθώς μεταξύ τους υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων.

Όλα αυτά ενώ η Περιφέρεια και συγκεκριμένα η οικονομική της επιτροπή, έχει ήδη πάρει την απόφαση να καταφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να διεκδικήσει τα χρήματα που της οφείλει η ΔΕΥΑΡ και προέρχονται από την παροχή νερού του φράγματος Γαδουρά, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να σταματήσει την υδροδότηση του νησιού.

Παράλληλα ο κ. Χατζημάρκος αναφερόμενος στο χρέος της επιχείρησης που φτάνει το 1 εκατομμύριο ευρώ, είχε υπογραμμίσει τότε ότι πρόκειται για ανεύθυνη και προκλητική συμπεριφορά.

«Είναι παραβατική η συμπεριφορά της ΔΕΥΑΡ να μην πληρώνει τα ποσά που συμφώνησε να καταβάλει στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Θέλω να πω όμως δημόσια ότι δεν θα σταματήσουμε την υδροδότηση από το φράγμα Γαδουρά ΠΟΤΕ. Αυτό ως δήλωση δίνει θάρρος σε κάποιον που ο λαός μας το χαρακτηρίζει μπαταχτσή. Για να μην παίρνει όμως θάρρος και κάποιος που πιστεύει ότι θα συνεχίσει να μην πληρώνει τις οφειλές του στην περιφέρεια, η οικονομική επιτροπή ως όφειλε, καθώς είναι υποχρεωμένη από τη νομοθεσία, πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην άσκηση ένδικων μέσων και να διεκδικήσει όλα τα χρήματα που της οφείλει η ΔΕΥΑΡ» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης .

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, η ΔΕΥΑΡ δεν έχει αναγνωρίσει τίποτα από όλα όσα έχουν προηγηθεί, ενώ αναφερόμενος στο χρέος και την αθέτηση των υποσχέσεών της είχε πει: «Εμένα με εντυπωσιάζει αυτή η ανευθυνότητα και θεωρώ ότι είναι μία επιπόλαιη συμπεριφορά. Οι υπηρεσίες μας έχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια τους ένα ποσό που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ και όσο και αν αυτό μας λυπεί μένω στην απόφαση ότι καμία συμπεριφορά όσο προκλητική και ανεύθυνη και αν είναι δεν θα μας οδηγήσει όσο και αν προκαλούμαστε στην απόφαση να κάνουμε κάτι που θα πλήξει την κοινωνία. Η υδροδότηση θα συνεχίσει κανονικά και τα άλλα θέματα θα τα λύσουμε».

Τι είχε πει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ

Σημειώνεται ότι περίπου προ διμήνου ο πρόεδρος της επιχείρησης Αλέξανδρος Μανωλάκης είχε δηλώσει στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ότι δεν υπάρχει θέμα μη πληρωμής των λογαριασμών του νερού από το φράγμα Γαδουρά προς την περιφέρεια, τονίζοντας ότι η επιχείρηση σέβεται όσα έχει υπογράψει, και δεν αρνείται να πληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Ο κ. Μανωλάκης είχε βρεθεί συγκεκριμένα στις 20 Ιουνίου στην περιφέρεια, όπου είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Γιάννη Φλεβάρη και την επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης μεταξύ περιφέρειας και ΔΕΥΑΡ για το φράγμα Γαδουρά.
 
aftodioikisi.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Σε τροχιά ρήξης Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου– Δήμος Ρόδου για το φράγμα Γαδουρά Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: