Εστία Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων επιβεβαιώθηκε στην Βουλγαρία

Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου για επιβεβαιωμένη εστία Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων σε μη εμπορική εκμετάλλευση στη Βάρνα της Βουλγαρίας εξ...


Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου για επιβεβαιωμένη εστία Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων σε μη εμπορική εκμετάλλευση στη Βάρνα της Βουλγαρίας εξέδωσε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, το τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως επισημαίνει το σχετικό δελτίο πρόκειται για νόσημα των χοίρων εξαιρετικά μεταδοτικό λόγο του ρόλου των αγριόχοιρων ως δεξαμενή του ιού, ενώ χαρακτηρίζεται από υψηλή νοσηρότητα και θνησιμότητα. 
 
Το σχετικό δελτίο τύπου επισημαίνει ότι σε περίπτωση επιβεβαίωσης του νοσήματος σε χοίρους στην χώρα μας θα πρέπει να επιβληθούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, που θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο, καθώς θα επιφέρουν σημαντικές οικονομικές απώλειες για την χοιροτροφία και το εμπόριο σχετικών προϊόντων, εφιστώντας την προσοχή στους αρμόδιους φορείς. Ωστόσο, όπως αναφέρει το δελτίο, το νόσημα δεν μεταδίδεται σε άλλα είδη ζώων ή στον άνθρωπο.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]