Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κώστας Μπαργιώτας:"Καταστροφικός ο φραγμός στο τσίπουρο"


Καταστροφικό για τους παραγωγούς του χύμα τσίπουρου χαρακτηρίζει τον φραγμό των 12 ωρών στο βράσιμο ο Λαρισαίος βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας καταθέντοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Στην ερώτηση περιγράφει την από 1/10/2018 εγκύκλιο (αριθμός πρωτοκόλλου 3710/132093) του ΥπΑΑΤ που καθορίζει τη διαδικασία απόσταξης και επιβάλει αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν επισημαίνοντας πως αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη οδηγία, οι ποσότητες χύμα τσίπουρου θα περιοριστούν σημαντικά στην αγορά και η τοπική οικονομία θα πληγεί ανεπανόρθωτα, δεδομένου ότι το βράσιμο στο τσίπουρο κρατά στο επάγγελμα του αμπελουργού μικροκαλλιεργητές και στηρίζει πάνω από 25.000 οικογένειες. Ενώ η ενίσχυση της ελληνικής αμπελουργίας, της οινοποιίας και της αποσταγματοποιίας θα έπρεπε να αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα, κάθε χρόνο επιλέγει τον αιφνιδιασμό των αμβυκούχων (υπενθυμίζεται η περσινή πρόταση να αντικατασταθεί ο φόρος στο εμφιαλωμένο κρασί με ένα νέο, υψηλότερο φόρο στο εμφιαλωμένο τσίπουρο).

Ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρωτά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εάν θα αποσύρει την εγκύκλιο που θέτει φραγμό στον αριθμό των ωρών που μπορούν να βράσουν το τσίπουρό τους οι αμβυκούχοι, παρερμηνεύοντας τον ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΕ) 2018/273 και γιατί δεν προηγήθηκε διαβούλευση/συνεννόηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αμβυκούχων Αμπελοκαλλιεργητών.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κώστας Μπαργιώτας:"Καταστροφικός ο φραγμός στο τσίπουρο" Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.