ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο για τη ''συγχώνευση - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ'' του ΤΕΙ Θεσσαλίας


Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο για τη συγχώνευση -αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι 15 Ιανουαρίου
Καμία αλλαγή ως προς τη χωροθέτηση των τμημάτων

Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το πανεπιστήμιο με μικρές αλλαγές, ως προς τα θεσμικά, αφού πρώτα πέρασε από την Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει την κατάργηση των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και την απορρόφησή τους από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σε ότι αφορά τα τμήματα και τη χωροθέτηση τους δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές. Η καθυστέρηση στην κατάθεση οφείλεται σε σοβαρές αντιδράσεις που εγέρθηκαν αυτή τη φορά από την πρυτανεία του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχουν να κάνουν κυρίως με την ίδρυση δύο γεωπονικών τμημάτων στη Λάρισα.

Πάντως η κατάθεση στη Βουλή δεν συνεπάγεται και άμεση ψήφιση , αλλά είναι ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης και του υπουργείου να κλείσουν αυτή την εκκρεμότητα, ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Αξίζει να τονιστεί πάντως πως ενώ το σχέδιο νόμου προβλέπει την κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλιας, εντούτοις από το Γενικό Λογιστήριο ου κράτους έχει προβλεφθεί προύπολογισμός χωριστός για το ακαδημαϊκό έτος 2019.

Εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί μέχρι τα έλη Γενάρη, τότε στο νέο μηχανογραφικό που συντάσσεται το Μάρτη, θα προβλέπονται τα νέα τμήματα του νέου πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο για τη ''συγχώνευση - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ'' του ΤΕΙ Θεσσαλίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: