ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών στα ευρωπαϊκά σαλόνια
Οι Έλληνες νέοι αγρότες θα θυμούνται την ημέρα εορτασμού των 60 γενεθλίων της CEJA, της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Αγροτών, καθώς αυτή ακριβώς την ημέρα, στις 3 Δεκεμβρίου 2018, έγινε δεκτή η ΠΕΝΑ ως μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας των νέων αγροτών.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί ορόσημο και ανοίγει νέες δυνατότητες για την ΠΕΝΑ δίνοντας υποσχέσεις για το παρόν και το μέλλον της. Ανοίγονται δυνατότητες εκμετάλλευσης προγραμμάτων, συνεργασιών και συνεργειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και προφανώς αυξάνει το επίπεδο πληροφόρησης αλλά και την πολιτική επιρροή και στον ευρωπαϊκό χώρο εκτός από την Ελλάδα. Την ΠΕΝΑ εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος Ν. Παυλονάσιος, ο γενικός γραμματέας Στ. Βογιατζής και το μέλος Χ. Λαγόπουλος.

Ο Ν. Παυλονάσιος μιλώντας στο βήμα του συνεδρίου τόνισε τους λόγους για τους οποίους η ΠΕΝΑ αξίζει να είναι μέλος της CEJA, αναπτύσσοντας την ιστορία και τη δράση της οργάνωσης. Επισημάνθηκε η διαρκής και συνεπής προσφορά στην ελληνική ύπαιθρο, μέσω των 25 Συνεδρίων, των παρεμβάσεων στην πολιτική και στον σχεδιασμό, αλλά και τη δικτύωση μεταξύ των δραστήριων νέων και μη αγροτών. Σύμφωνα με τον Φαρσαλινό αντιπρόεδρο της ΠΕΝΑ Νίκο Παυλονάσιο «η αποδοχή της ΠΕΝΑ στη CEJA, είναι μεγάλη επιτυχία που αποτελεί επιστέγασμα των συντονισμένων προσπαθειών του τελευταίου χρόνου με την παρουσία των Ευρωπαίων στις ημερίδες και το συνέδριο της ΠΕΝΑ. 

Στην Ευρωπαϊκή γιορτή των νέων αγροτών συμμετείχαν 23 χώρες μέλη, οι οποίες ομόφωνα αποφάσισαν θετικά για την Ελληνική οργάνωση. Η συζήτηση στο διήμερο εκδηλώσεων περιστράφηκε γύρω από τη νέα ΚΑΠ, τα προβλήματα χρηματοδότησης και το αυξημένο κόστος παραγωγής, με έμφαση στις λύσεις που μπορούν να δοθούν ώστε το επάγγελμα να είναι δημοφιλές και βιώσιμο για τους νέους». 

Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν σε εκμετάλλευση με κτηνοτροφική μονάδα με 200 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, 80 στρέμματα πατάτα και 400 στρέμματα για ζωοτροφές. Σ’ αυτήν την εκμετάλλευση ο παραγωγός συλλέγει το νερό της βροχής τόσο σε δεξαμενή όσο και από τα κτίρια της εκμετάλλευσης και το χρησιμοποιεί για άρδευση αλλά και για πότισμα των ζώων. 

Η εκδήλωση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία με τον επίτροπο κ. Χόγκαν να εύχεται στη CEJA να είναι παρούσα και παραγωγική και στα 120ά γενέθλιά της.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Η Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών στα ευρωπαϊκά σαλόνια Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: