ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Την ανάγκη καταπολέμησης της υπεραλίευσης τονίζουν οι ειδικοίΗ μεταρρυθμισμένη Κοινή Αλιευτική Πολιτική περιλαμβάνει τα εργαλεία για την επίτευξη κερδοφόρου αλιείας με σεβασμό στις παράκτιες κοινότητες. Ωστόσο, για την καταπολέμηση της υπεραλίευσης απαιτείται η άμεση δράση της ΕΕ και των κρατών μελών, γράφει σε άρθρο του στη EURACTIV ο διευθυντής της ΜΚΟ Fisheries Secretariat, Jan Isakson.

«Τα όρια αλιευμάτων δεν μπορούν να τεθούν χαμηλότερα λόγω των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων! Με απλά λόγια, αν οι ποσοστώσεις καθορίζονται στα επίπεδα που προτείνουν οι επιστήμονες για τα υγιή αποθέματα ιχθύων, τότε οι αλιείς δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα προς το ζην», επισημαίνει ο κ. Isakson.

Το 2009, η Πράσινη Βίβλος της Επιτροπής προσδιόρισε την πλεονάζουσα αλιευτική ικανότητα του αλιευτικού στόλου ως το μείζον πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί κατά την προσεχή μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής. Η μεταρρύθμιση του 2013 περιείχε ένα σύνολο εργαλείων διαχείρισης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η αντιμετώπιση της πλεονάζουσας αλιευτικής ικανότητας του στόλου αποτελούσε βασικό πυλώνα της μεταρρυθμισμένης ΚΑΠ. Εντούτοις, πέντε χρόνια μετά από αυτή τη μεταρρύθμιση, η πλεονάζουσα αλιευτική ικανότητα εξακολουθεί να υπονομεύει τον καθορισμό αειφόρων αλιευτικών ποσοστώσεων.
 
euractiv.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Την ανάγκη καταπολέμησης της υπεραλίευσης τονίζουν οι ειδικοί Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: