ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΑΚΚΕΛ ο Πάρις Μουτσινάς


Μετά την Αυτοδιοίκηση και ακολούθως την Βουλή, ο Παρίσης (Πάρις) Μουτσινάς στρέφει το ενδιαφέρον του στην Ευρωβουλή καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), πολιτικό φορέα τον οποίο ίδρυσε το 2014 ο Βάκης Τσιομπανίδης.

Ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, της «Κοινωνίας Πρώτα» και στη συνέχεια ανεξάρτητος, είχε σήμερα στη Μαγνησία σειρά επαφών μαζί με τον κ. Βάκη Τσιομπανίδη ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στο ευρωψηφοδέλτιο θα συμπεριληφθεί και ο κ. Γκρίνιας από την επαρχία Αλμυρού.


Μιλώντας στο MYVOLOS.NET, ο κ. Μουτσινάς ανέφερε πως εάν οι βουλευτικές εκλογές διενεργηθούν πρόωρα μαζί με τις Ευρωκλογές τον Μάιο, το ΑΚΚΕΛ δεν θα προλάβει να φτιάξει συνδυασμούς για το εθνικό Κοινοβούλιο ενώ αντίθετα, εάν οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο, θα υπάρξουν συνδυασμοί και για τη Βουλή.

Το ΑΚΚΕΛ ιδρύθηκε τον Μάιο του 2014 και την ίδια χρονιά συμμετείχε αυτόνομα στις ευρωεκλογές όπου έλαβε το 0,57% και 32.356 ψηφοδέλτια.

Στη Μαγνησία έλαβε 1.536 ψηφοδέλτια, ποσοστό 1,40%.

Την επόμενη χρονιά το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ θα συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές ως συνασπισμός κομμάτων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, χριστιανική δημοκρατία, πυρίκαυστο Ελλάδα και ΛΕΥΚΟ.

Τον Ιούνιο του 2015 το ΑΚΚΕΛ αποχωρεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό και ο πρόεδρος Βάκης Τσιομπανίδης παραιτείται από την θέση του αντιπροέδρου ΙΓΕ όπου είχε διοριστεί, ενώ από την πρώτη μέρα ο ίδιος είχε αποποιηθεί κάθε αντιμισθίας.

Το ΑΚΚΕΛ μάχεται για τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου της χώρας και βασική του ιδεολογία είναι η ανάπτυξη μέσα από την παραγωγή. Το ΑΚΚΕΛ μετράει 21 αναφορές κατά του Ελληνικού κράτους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για αδικίες κατά του αγροτικού κόσμου καθώς και 2 καταγγελίες στην ευρωπαϊκή και Ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού κατά των καρτέλ. Χρόνια δίνει αγώνες για την παράνομη κατάσχεση των ευρωπαϊκών αγροτικών επιδοτήσεων, καθώς και καθημερινές παρεμβάσεις για τα συμφέροντα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα της χώρας.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΑΚΚΕΛ ο Πάρις Μουτσινάς Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:32 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: