ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 8 έως 10 Μαρτίου 2019 το ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2019


Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 8 έως10 Μαρτίου 2019 το ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2019 με θέμα: “ΣΕΙΣΜΟΣ: ΠΡΟΛΗΨΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ & ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ” – INTERNATIONAL CONFERENCE ENCELADUS 2019 “EARTHQUAKE: PREVENTION, DISASTER MANAGEMENT & INFRASTRUCTURE RESILIENCE” το οποίο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας & του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 

Στο συνέδριο συμμετείχαν 780 σύνεδροι από όλη την υφήλιο και παρουσίασαν τις εργασίες τους 
αρκετές ερευνητικές ομάδες μετά από αξιολόγηση αυτών από την 14μελή Επιστημονική  Επιτροπή. 

Ενδεικτικά αναπτύχθηκαν τα παρακάτω θέματα: 

 Οι επιπτώσεις των σεισμών στην Ελλάδα: εμπειρία – προτάσεις – προοπτικές 
 Επιχειρησιακές Εφαρμογές Συστημάτων Έγκαιρης Προειδοποίησης 
 Σεισμική συμπεριφορά ιστορικών κέντρων: Πρόσφατες εμπειρίες και αντιμετώπιση 
 Αντισεισμικός Σχεδιασμός Προσωρινών Υποστηρίξεων 
 Ο ρόλος του Ο.Α.Σ.Π. στην αντισεισμική πολιτική – Μέτρα Προστασίας 
 Νέες προκλήσεις στην αποτίμηση και διαχείριση των κοινωνικών και οικονομικών 
σεισμικών επιπτώσεων 

Την έναρξη των εργασιών της συνεδρίασης στο Διεθνές Συνέδριο Εγκέλαδος 2019, κήρυξε ο Δήμαρχος Κορωπίου κ. Δημήτρης Κιούσης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν, ο Υποψήφιος  Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ιωάννης Σγουρός και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Υποψήφιος  Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης. Παρευρέθησαν επίσης ο κ. Ευστάθιος Ανθόπουλος  Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο Δημοσιογράφος κ. Αντώνης  Πανούτσος και Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών Δυτικού Τομέα με την Νέα Δημοκρατία. Το παρόν έδωσαν και πάρα πολλές εθελοντικές ομάδες. 

Τα μέλη της Οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους διότι επετεύχθη ένας δύσκολος στρατηγικός στόχος , αυτός του να έρθουν κοντά και δημιουργικά 3  ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ  πυλώνες της κοινωνίας με διαφορετική κουλτούρα και παιδεία, η επιστημονική κοινότητα, οι  ενεργοί πολίτες και οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαχείριση εκτάκτων αναγκών ώστε να  εμπεδωθεί η ανάγκη για την διαλειτουργικότητα και η συνεργασία όλων αυτών των παραγόντων. 

Τέλος, οι σύνεδροι μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κρωπίας είχαν την ευκαιρία την Κυριακή 10 Μαρτίου, να παρακολουθήσουν την άσκηση ετοιμότητας πεδίου πλήρους ανάπτυξης, με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος 2019», με πολλαπλά σενάρια, για την διαχείριση των συνεπειών μετά την εκδήλωση έντονων σεισμικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή Βίλιζας, του Δήμου Κορωπίου που πραγματοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορωπίου. 


Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στον σύνδεσμο: 
https://enceladus2019.blogspot.com/ 
www.hellenicmediagroup.com


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 8 έως 10 Μαρτίου 2019 το ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2019 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: