ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επεσε στα 2,5 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου, εξαιτίας της υπερπαραγωγής στην Ισπανία

 
Στα 2,5 ευρώ το κιλό, μέχρι τα 5 δέκατα, έχει πέσει η τιμή του ελαιολάδου στη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από πηγές της αγοράς, παρά τη χαμηλή τιμή το ενδιαφέρον για εμπορικές πράξεις είναι υποτονικό. Και αυτό έχει να κάνει βασικά με την πολύ μεγάλη παραγωγή ελαιολάδου στην Ισπανία, που έφθασε τους 1,8 εκ. τόνους. Ποσότητες που εκτιμάται πως υπερεπαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς και κυρίως αυτές της ιταλικής αγοράς, για να συμπληρώσει και να βελτιώσει το τυποποιημένο ελαιόλαδο που προωθεί.

Η εκτίμηση είναι ότι από τη μεγάλη παραγωγή του 2018 – 2019 θα προκύψουν 700.000 τόνοι αποθέματα, γεγονός που αναμένεται να φρενάρει τις τιμές και για την ερχόμενη παραγωγή 2019 – 2020, παρότι η παραγωγή στην Ισπανία εκτιμάται πως θα πέσει στους 1,2 εκ. τόνους.

Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωσαν ότι η περσινή χρονιά ήταν μία από τις χειρότερες για την ελαιοκομία και τους παραγωγούς της Μεσσηνίας και συνολικά της χώρας μας, καθώς όλοι οι τομείς -ποσότητα, ποιότητα και τιμές- πήγαν άσχημα.

Γ.Σ.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Επεσε στα 2,5 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου, εξαιτίας της υπερπαραγωγής στην Ισπανία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: