ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δήλωση της Φωτεινής Αραμπατζή για τις ανέξοδες εξαγγελίες του Υπουργού Ανάπτυξης


Δήλωση της Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της Ν.Δ. κ. Φ. Αραμπατζή για τις ανέξοδες εξαγγελίες του Υπουργού Ανάπτυξης


H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από το Βελβεντό Κοζάνης. Στα όρια της νομιμότητας με την κοινοτική νομοθεσία και τον κίνδυνο οριζόντιας περικοπής».

Πλήρης δήλωση «Δεν έχουν όριο οι ανέξοδες εξαγγελίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, στην προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Μετά τη νέα παλινωδία στο Μέτρο 11 της Βιολογικής Γεωργίας και τον ορυμαγδό διαμαρτυριών σε ολόκληρη τη χώρα, όπου 9 στους 10 αιτούντες αποκλείστηκαν, ο κ. Αραχωβίτης, παρουσία του Πρωθυπουργού, στον Βελβεντό Κοζάνης, τα αλλάζει όλα και δεσμεύεται να αυξήσει αμέσως τον προϋπολογισμό κατά 100% τουλάχιστον, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Θα διπλασιάσουμε τον προϋπολογισμό που είχαμε στην προκήρυξη εδώ στη Δυτική Μακεδονία”.

Ρωτάμε, λοιπόν, τον κ. Υπουργό:

-Για ποιο ποσό υπερδέσμευσης κάνει λόγο;
-Από πού θα προέλθει;
-Γιατί, αν υπάρχει, δεν χρησιμοποιήθηκε, όταν έπρεπε;
-Η αύξηση του προϋπολογισμού θα αφορά μόνο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ή όλη τη χώρα;

Επιπλέον, ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε στον πολύπαθο νέο χάρτη οριοθέτησης των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς. Τον χάρτη που, με την προχειρότητα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους οριζόντιους αποκλεισμούς του, σόκαρε τον αγροτικό κόσμο της χώρας, μετά την αποκάλυψη της Νέας Δημοκρατίας, τον Σεπτέμβριο του 2018. Έναν χάρτη, που εγκρίθηκε μόλις στις 15 Μαρτίου 2019 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ έπρεπε να ήταν έτοιμος από το 2016. Ο κ. Αραχωβίτης έρχεται τώρα να δεσμευτεί ότι θα τον αλλάξει υποσχόμενος νέες εντάξεις αποκλεισμένων χωριών σε όλη τη χώρα, όπως το Βόιο Κοζάνης.

Ρωτάμε:

-Γιατί ο κύριος Υπουργός δεν αξιοποίησε εγκαίρως τις ευνοϊκές διατάξεις του κανονισμού (10%), όπως είχε προτείνει από την αρχή η Νέα Δημοκρατία και έρχεται τώρα κατόπιν εορτής;
-Ποιά θα είναι τα κριτήρια ένταξης των περιοχών που υποτίθεται θα προσθέσει και γιατί δεν προβλέφθηκαν όταν έπρεπε;

Ο κ. Αραχωβίτης έχει ακέραια την ευθύνη για τη χρηστή και σύννομη διαχείριση των χρημάτων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.), που διέπεται από αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο την ορθότητα του οποίου ελέγχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όχι λοιπόν άλλες ακροβασίες, και κυρίως όχι άλλα καθρεφτάκια! Οι αγρότες της χώρας δεν είναι ιθαγενείς!».
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Δήλωση της Φωτεινής Αραμπατζή για τις ανέξοδες εξαγγελίες του Υπουργού Ανάπτυξης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:10 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: