ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: Όχι στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ), καταγγέλλει-με ανακοίνωσή του-την υπογραφή συμβάσεων παραχώρησης των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης στην περιοχή του Ιονίου στο «Μπλοκ 10» από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοπραξία Repsol–ΕΛ.ΠΕ.

«Κανένα όφελος δεν θα έχουν οι εργαζόμενοι από την κλοπή του ορυκτού πλούτου που επιχειρείται και την παράδοση τους στις πολυεθνικές. Κανένας περιβαλλοντολογικός κανονισμός και νομοθεσία δεν μας εξασφαλίζει μπροστά στα κέρδη των πολυεθνικών – μονοπωλιακών ομίλων που θα αναλάβουν την εξόρυξη, ενώ υπάρχουν ακόμη σοβαρά ερωτήματα και για την σεισμικότητα της ευρύτερης περιοχής», επισημαίνει το ΕΚΖ.

«Οι εξορύξεις δεν αφορούν το λαό, τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, γιατί αυτή η εκμετάλλευση γίνεται για τα κέρδη συγκεκριμένων ενεργειακών κολοσσών. Δεν θα μειώσουν την ενεργειακή φτώχεια που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά ούτε θα εξασφαλίσουν φτηνή Ενέργεια και άλλα οφέλη από τα «έσοδα» του κράτους. 

Αντίθετα, οι φόροι και το κόστος των καυσίμων θα παραμείνουν, θα κλαπεί οριστικά και θα χαθεί αμετάκλητα για τις επόμενες γενιές ένα πολύτιμο ενεργειακό απόθεμα, για να κερδίσουν μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι», αναφέρει.

«Τώρα χρειάζεται να συμπορευθούν οι εργάτες μέσω των σωματείων τους, με τους συλλόγους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους από τις λαϊκές οικογένειες και να διεκδικήσουν:

• Όχι στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια το λαό . Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Διασφάλιση της κάλυψης των λαϊκών αναγκών στην Ενέργεια. Αυξήσεις στα επιδόματα θέρμανσης, κατάργηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα καύσιμα, ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη θέρμανση στα σχολεία.

• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την πώληση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας

• Προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας με βάση τις σύγχρονες γνώσεις και τεχνικές.

• Απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΝΑΤΟ και ΕΕ)», προσθέτει.

Τέλος, το Δ.Σ. του ΕΚΖ θα αναλάβει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα ανάλογα με τις εξελίξεις για να προστατεύσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης της περιοχής και των λαϊκών στρωμάτων.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: Όχι στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: