Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τι να κάνετε αν κρυσταλλώσει το μέλι


Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το κρυσταλλωμένο ή ζαχαρωμένο μέλι είναι ένδειξη νοθείας και άλλοι ότι έχει χαλάσει και είναι ώρα να πεταχτεί. Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει και, μάλιστα, έχουμε τον τρόπο για να επαναφέρετε το μέλι στην αρχική του κατάσταση.

Για αρχή, να σας πούμε ότι η κρυστάλλωση είναι μία απόλυτα φυσική διαδικασία, που ωστόσο δεν συνεπάγεται ότι το μέλι χάνει τις ευεργετικές ιδιότητές του. Παρατηρείται κυρίως σε ανθόμελα, τα οποία έχουν μεγαλύτερο ποσοστό γλυκόζης, η οποία σε συνδυασμό με την υγρασία κάνει το μέλι να κρυσταλλώνει. Μάλιστα, η υγρασία είναι ιδιαίτερα επιζήμια για το μέλι, καθώς μπορεί να το κάνει ακόμη και να ξινίσει.

Προκειμένου να αποφύγετε την κρυστάλλωση για όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να αποθηκεύετε σωστά το μέλι: σε βάζο καλά κλειστό το οποίο τοποθετείτε σε μέρος σκιερό, δροσερό, χωρίς έντονες οσμές και υγρασία.

Όταν όμως κρυσταλλώσει το μέλι, υπάρχει και πάλι τρόπος να το επαναφέρετε. Απλώς τοποθετείτε το βάζο σας σε κατσαρολάκι με ζεστό νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία και η θερμότητα θα το ρευστοποιήσει ξανά πολύ σύντομα.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τι να κάνετε αν κρυσταλλώσει το μέλι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.