ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Θ. Βρέντζου: Κίνδυνος από την μη πραγματοποίηση αιμοληψιών σε ζώα

 
Τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν πραγματοποιούνται αιμοληψίες ζώων στην Κρήτη, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων απαραίτητων για την εξέταση δειγμάτων αίματος, κρούει η Θεανώ Βρέντζου -Σκορδαλάκη, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικτύου AREPO (Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης) και εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής.

Όπως επισημαίνει και το προηγούμενο διάστημα το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο, καθώς το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει το Ιατρικό Εργαστήριο Ηρακλείου, δε μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της Κρήτης.

Σύμφωνα με την κα. Βρέντζου, τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να μην μπορούν να μετακινήσουν τα ζώα τους, να μεταφέρουν το γάλα τους στα τυροκομεία νόμιμα, αλλά και τα κοπάδια τους από τη μια Περιφερειακή Ενότητα στην άλλη με συνέπεια το πρόγραμμα ελέγχου του μελιταίου πυρετού στην Κρήτη να έχει πάει πίσω λόγω της αδυναμίας αυτής, με ότι αυτό συνεπάγεται.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Θ. Βρέντζου: Κίνδυνος από την μη πραγματοποίηση αιμοληψιών σε ζώα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: