ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΠΡΟΣΟΧΗ: «Οι αγρότες πρέπει να προσκομίζουν στον λογιστή τους την κατάσταση δημοσιοποίησης πληρωμών»


Οι αγροτικές επιδοτήσεις φορολογούνται ως εξής: α) η βασική ενίσχυση από το 1ο ευρώ και β) από το άθροισμα του πρασινίσματος και των συνδεδεμένων, το ποσό που υπερβαίνει τα 12.000,00€.

Η βασική ενίσχυση και το πρασίνισμα, έχουν καταβληθεί εντός του 2018 και ως εκ τούτου, μπορούμε να τις δούμε στη βεβαίωση που εκδίδεται από τη σελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ με τους κωδικούς taxis.

Η συνδεδεμένες επιδοτήσεις όμως, οι οποίες έχουν καταβληθεί (και σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίσουν να καταβάλλονται) εντός του τρέχοντος έτους (2019), δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε με τους κωδικούς taxis.

Αυτό διότι, από φέτος άλλαξε ο τρόπος άντλησης της πληροφορίας και πλέον απαιτείται η χρήση email και κωδικού, δύο δεδομένα που έχουν σχεδόν όλοι όσοι υποβάλλουν δήλωση ΟΣΔΕ.

Προκειμένου να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών, θα πρέπει μεταξύ άλλων, να δηλώσουμε και τις συνδεδεμένες επιδοτήσεις.

Γι’ αυτό: 

Παρακαλούνται όλοι οι αγρότες, αλλά και οι έχοντες αγροτικά εισοδήματα, πριν την επίσκεψη τους στο λογιστή τους για την συμπλήρωση της φορολογικής τους δήλωσης, να περάσουν πρώτα από τα γραφεία στα οποία συντάσσουν τη δήλωση καλλιέργειας (ΟΣΔΕ) και να ζητήσουν την κατάσταση δημοσιοποίησης πληρωμών για το έτος 2018.

Για διευκόλυνση των εργαζομένων στα γραφεία των φορέων Α’ και των Ενώσεων που συντάσσουν δηλώσεις καλλιέργειας, να ενημερώσουμε ότι:

Την ανωτέρω κατάσταση, προκειμένου να μπορέσουν να την εκτυπώσουν, θα πρέπει να την κάνουν αντιγραφή (ctrl+A), επικόλληση σε word και στη συνέχεια εκτύπωση.

Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από πολλά γραφεία σύνταξης δηλώσεων ΟΣΔΕ αλλά και Ενώσεις για την κατάσταση αυτή. Ζητάμε συγνώμη, όμως το πρόβλημα δεν το δημιουργήσαμε εμείς, άρα δεν είναι δικό μας. Μέχρι πέρυσι, μπορούσαμε να εκτυπώνουμε την κατάσταση αυτή με τους κωδικούς taxis, πλέον αυτό δεν είναι εφικτό.

Σε περίπτωση που δεν μας προσκομίσουν οι αγρότες την κατάσταση αυτή, θα υποβάλλουμε τις φορολογικές τους δηλώσεις χωρίς να συμπεριλάβουμε τις συνδεδεμένες επιδοτήσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά τη διαμόρφωση του τελικού καθαρού φορολογητέου αγροτικού εισοδήματος, αλλά και την πιθανότητα να στερηθούν την ιδιότητα του κατ’ επάγγελμα αγρότη εξαιτίας του μειωμένου δηλωθέντος αγροτικού εισοδήματος.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 
Γιώργος Παπαδημητρίου

Ο Αντιπρόεδρος 
Κώστας Συρόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας 
Κώστας Λαμπρόπουλος

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


ΠΡΟΣΟΧΗ: «Οι αγρότες πρέπει να προσκομίζουν στον λογιστή τους την κατάσταση δημοσιοποίησης πληρωμών» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: