ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι ευρωβουλευτές εγκρίνουν την απαγόρευση της ηλεκτρικής αλιείας


Νέους κανόνες σχετικά με τις αλιευτικές δραστηριότητες και τις μεθόδους αλίευσης που επιτρέπονται στα ύδατα της ΕΕ, ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο στις 16 Απριλίου, επιβεβαιώνοντας ότι η χρήση ηλεκτρικών ρευμάτων, η λεγόμενη «αλιεία με μηχανότρατα» θα καταστεί παράνομη από τα μέσα του 2021.

Οι νέοι κανόνες προβλέπουν περιορισμούς στη χρήση ορισμένων τύπων αλιευτικών εργαλείων, έναν κατάλογο με τα είδη ψαριών που δεν επιτρέπεται να αλιευθούν, καθώς και κοινές κατευθυντήριες γραμμές για το πώς, πού και πότε οι ψαράδες θα μπορούν να αλιεύουν.

Η αμφιλεγόμενη πρακτική της παγίδευσης με παλμούς συνίσταται στην αποστολή ηλεκτρικών σημάτων για την αναισθητοποίηση και την εκδίωξη των ψαριών μακριά από τον πυθμένα πριν από την συγκέντρωση τους σε δίχτυα. Η μέθοδος απαγορεύθηκε επισήμως το 1998, αλλά ένα σύστημα παρεκκλίσεων που θεσπίστηκε το 2006 επέτρεψε τη συνέχιση της πρακτικής. Όσοι αντιτίθεντο στην πρακτική, τόνιζαν ότι έχει αρνητικές συνέπειες στα νεαρά ψάρια και στα αυγά και προκαλεί κακό στην άγρια ​​φύση της θάλασσας. Αυτοί που την υποστηρίζουν, ισχυρίζονται ότι είναι ασφαλέστερη για το περιβάλλον από τις δοκότρατες, καθώς περιορίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμων.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στη Euractiv.co
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Οι ευρωβουλευτές εγκρίνουν την απαγόρευση της ηλεκτρικής αλιείας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: