ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ψάχνουν εργάτες για καπνά στην Ελασσόνα


Ανήσυχοι δηλώνουν οι καπνοπαραγωγοί της επαρχίας Ελασσόνας για τη φετινή παραγωγή, διότι αφενός λόγω καιρού η καλλιέργεια εξελίσσεται σε όψιμη, αφετέρου παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών, παρά τις πολιτικές διαβεβαιώσεις για επίλυσή του. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Καπνικού Συνεταιρισμού Ελασσόνας Γιώργο Κατσαρό «οι συνεχείς βροχές και η αυξημένη υγρασία έχει καθυστερήσει την έναρξη της φυτείας και με δεδομένο ότι και την επόμενη βδομάδα ο καιρός αναμένεται άστατος, προφανώς οι περισσότεροι θα μπουν στα χωράφια μετά τις 15 του μήνα. 

Θα ξεκινήσουμε με την ποικιλία «Κατερίνης» και θα ακολουθήσουν τα «Βιρτζίνια». Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι φέτος θα καλλιεργηθούν περισσότερα στρέμματα από πέρυσι (μ.ο. αύξησης 15%, περίπου 5.000 στρ). 

Ωστόσο αυτό που ανησυχεί τους καπνοπαραγωγούς είναι η έλλειψη εργατικών χεριών, πρόβλημα που κωλυσιεργεί την έγκαιρη συγκομιδή του καπνού (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητά του), αλλά και αυξάνει το κόστος παραγωγής, καθώς ο νόμος προσφοράς και ζήτησης λειτουργεί εις βάρος τους». 

«Αναμένουμε, την υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών για εργάτες 100 ημερών, εύκολη μεταφορά από άλλες χώρες, κ.λπ., αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται φως στο τούνελ» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαρός.

Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ψάχνουν εργάτες για καπνά στην Ελασσόνα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: