ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Υποχρεωτική η χρήση πιστοποιημένων σπόρων για την συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος


Υποχρεωτική, εάν θέλει να λάβει ο παραγωγός τη συνδεδεμένη ενίσχυση καλλιέργειας, είναι η χρήση πιστοποιημένων σπόρων σποράς για τις εαρινές καλλιέργειες βάμβακος, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Ορεστιάδας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η χρήση μη τυποποιημένου σπόρου (μαύρος) οδηγεί σε αποτυχία εγκατάστασης καλλιέργειας λόγω μειωμένης βλαστικότητας, ο παραγωγός δεν συγκομίζει το τελικό προϊόν που αναμένει, το οποίο αποτελεί τη βάση της συμβολαιακής γεωργίας και δεν συμβάλλει στην διάθεση ποιοτικών αγροτικών προϊόντων».

Τι είναι ο τυποποιημένος σπόρος

Ο τυποποιημένος σπόρος είναι σπόρος μιας συγκεκριμένης ποικιλίας, με ποικιλιακή και ειδική καθαρότητα, καθώς και με βλαστική ικανότητα εντός των επιτρεπόμενων ορίων. Επιπλέον, η διακίνηση του διέπεται από Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία και τις διεθνείς συνθήκες. Ακόμη, ο σπόρος αποφέρει καλύτερο φύτρωμα, ομοιομορφία στην ανάπτυξη, προστασία από εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια, ορθολογικότερη εκμετάλλευση εισροών (οικονομία σε φυτοπροστατευτικά προϊόντα, λιπάσματα και νερό), προϊόντα υψηλής ποιότητας και πρόσβαση σε αγορές προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα γραφεία του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Ορεστιάδας στα τηλέφωνα 25520 -81783 και 25520 -81784.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Υποχρεωτική η χρήση πιστοποιημένων σπόρων για την συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: