Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κ.Γαβρόγλου:Τα ''ΤΕΙ'' ήταν ενταγμένα στο πολιτικό σύστημα διαπλοκής από την αντιπολίτευση....


Άρθρο στην ''Καθημερινή'' του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου που κατάργησε τα ΤΕΙ και έχει αφήσει στον 'αέρα'' τους χιλιάδες απόφοιτους ....
Κ. Γαβρόγλου: Τα ΤΕΙ ήταν ενταγμένα στο πολιτικό σύστημα διαπλοκής, από την αντιπολίτευση
Τον Ιούλιο το Μηχανογραφικό μόνο με πανεπιστημιακά τμήματα .....
 
Για ΤΕΙ που η σημερινή αντιπολίτευση τα είχε ρημάξει, βάζοντάς τα στο πολιτικό σύστημα διαπλοκής, κάνει λόγο ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με άρθρο του στην “Καθημερινή”

“Είναι υποκρισία όταν η αντιπολίτευση θρηνεί για την τεχνολογικής εκπαίδευση που η ίδια ρήμαξε εντάσσοντάς την στο πολιτικό σύστημα διαπλοκής”, τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας και σημειώνει:

“Και αρνείται- η αντιπολίτευση- να αναγνωρίσει πως πολλοί εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ άντεξαν και έφεραν νέους και πολύ άξιους συναδέλφους τους στα Τεχνολογικά Ιδρύματα , ώστε να καταφέρουν να σώσουν της ακαδημαϊκότητα στα ΤΕΙ”.

Ο Κώστας Γαβρόγλου επαναλαμβάνει στο άρθρο του ότι :

Α. Τον Ιούλιο του 2019 για πρώτη φορά οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό, όπου θα υπάρχουν μόνο πανεπιστημιακά τμήματα.

Β. Από τον Οκτώβριο του 2019 τουλάχιστον 2.000 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα μπορούν να εγγραφούν στα διετή προγράμματα σπουδών.
Σχόλια (7)
THOMAS
12 Μάιος 2019 09:21

Κύριε Υπουργέ, από ότι βλέπουμε και το ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κερδίσει τις Εκλογές εις βάρος των ΤΕΙ και των Απόφοιτων τους με αυτά που λέτε.
Χρόνια κοροϊδεύατε, τώρα μη μιλάτε.
12 Μάιος 2019 09:46


κ. Γαβρογλου μπράβο σας που επιτέλους βάλατε ένα τέλος στην φαρσοκωμωδία αυτή που λεγόταν «Είναι Ανώτατα για έξω αλλά Τεχνικές σχολές για εμάς από τα Πανεπιστήμια»..
Απόφοιτος πρώην ΤΕΙ
12 Μάιος 2019 11:13

Ούτε κουβέντα πάλι για την ισοτίμηση των πτυχίων μας με τα νέα πτυχία! Ευτυχώς οι εκλογές είναι κοντά! Έκανα το λάθος να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ 2 φορές! 3η φορά το ίδιο λάθος δεν το ξανακάνω! Νομίζετε ότι με τα δήθεν μέτρα ελάφρυνσης θα ανατρέψετε το αποτέλεσμα! Είστε βαθιά γελασμένοι! Εδώ μιλάμε για τα πτυχία μας! Όσα επιδόματα και να δώσετε, εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτοι αναμένουν την ώρα της κάλπης!
Σοφία PhD
12 Μάιος 2019 12:42

Για νέο μας το λέτε Κύριε Υπουργέ?
Αυτά χρόνια εμείς οι απόφοιτοι τα λέγαμε, και ποτέ μα ποτέ δεν είχαμε στήριξη απ'την πολιτική ηγεσία.
Για χρόνια ολόκληρα έως και σήμερα που καταργήθηκαν τα ΤΕΙ , προχωρούσαμε πολλοί απόφοιτοι σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά, αποκλειστικά και μόνο για ακαδημαϊκούς σκοπούς αλλά και δυστυχώς για να καλύψουμε την "τρύπα" του βασικού πτυχίου που όλες οι πολιτικές ηγεσίες απαξιώνουν. Τα ΤΕΙ ΑΕΙ , οι ΤΕΙτζηδες, οι ΥΠΟμηχανικοι μας κατέστρεψαν όλα αυτά τα χρόνια. Και εμείς αποτελούμε μόνο για την Ελλάδα "υποβαθμισμένο" επιστημονικό προσωπικό. Σε όλες τις χώρες μας αντιμετωπίζουν ως επιστήμονες.

Πράξτε το αυτονόητο Κύριε Υπουργέ.

1) Ρυθμίστε τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών ΤΕΙ που βασανίζονται εδώ και 35 χρόνια και μεταναστεύουν σε άλλες χώρες.

2) Προτείνετε τις διαδικασίες ισοτίμησης των παλαιών πτυχιούχων με τα νέα πανεπιστημιακά πτυχία. Μην το καθυστερείτε άλλο, μέρα με την μέρα να φεύγουν όλο και περισσότεροι πτυχιούχοι Ανώτατων Τεχνολογικών ιδρυμάτων αφού έχουν πτυχία από σχολές "φαντάσματα"!
Tassos
12 Μάιος 2019 12:44

Οι απόφοιτοι Κύριε Υπουργέ, η πρόταση σας για τους αποφοίτους των ΤΕΙ που είναι?
ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ
12 Μάιος 2019 14:08

Ο παραλληλισμός με τον Γληνό κορυφαίος. Θα τριζουν τα κόκαλα του. Οσον αφορά τα υπόλοιπα, γιατί στην επίφαση διαλόγου που διημηφθη ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, λέγονταν απο τον κ. Υπουργό ότι τα Ιδρύματα αποφασιζουν μονα τους με βαση το αυτοδιοίκητο. Ας έλεγε ο κ Υπουργός την αλήθεια, οπως άλλωστε αποτυπώθηκε και στην πραγματικότητα. Θα υλοποιήσω το σχέδιο μου, ότι κι αν πείτε, άσχετα με τις αποφάσεις των Συγκλήτων. Σε καθε περίπτωση η Ιστορία θα τον κρίνει. Ούτως ή άλλως το μεγάλο βάρος για την υλοποίηση αυτης της αμφιλεγόμενης πολιτικής θα το επωμιστουν οι άνθρωποι των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Είναι άλλωστε οι μόνοι που τα πονάνε και θα τραβηξουν το καρρο.
Manos Perakis
12 Μάιος 2019 15:35

Α, μάλιστα τώρα εξηγούνται όλα. Για τον Σύριζα και τον κ. Γαβρόγλου, οι απόφοιτοι των ΤΕΙ προφανώς είναι και ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης, οπότε μπορούμε να τους ξαποστείλουμε με συνοπτικές διαδικασίες, γιατί δεν είναι δικά μας παιδιά. Πελατειακή λογική 100%, συν την αισχρή πριμοδότηση συγκεκριμένων συντεχνιών. Κατά τα άλλα κάποιοι περιμένουν προτάσεις. Μάλλον αυτές ήταν ,αυτές που μόλις διαβάσαμε.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Κ.Γαβρόγλου:Τα ''ΤΕΙ'' ήταν ενταγμένα στο πολιτικό σύστημα διαπλοκής από την αντιπολίτευση.... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: