ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση για τις καταστροφές στις ντομάτες της Κρήτης


Την λήψη μέτρων και την αποζημίωση τους από τις μεγάλες καταστροφές που έχει υποστεί η παραγωγή ντομάτας στη Μεσαρά, αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, από το έντομο Tuta Absoluta – συνέπεια και της κλιματικής αλλαγής – ζητούν από την κυβέρνηση εκπρόσωποι των αγροτών, οι οποίοι συναντήθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης, με τον Περιφερειάρχη, βουλευτές και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης.

Ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, επικοινώνησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, τον ενημέρωσε για το πρόβλημα και τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων και οικονομικής ενίσχυσης των αγροτών. Από την πλευρά του ο Υπουργός είπε ότι μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τρίτη, θα δώσει κατευθύνσεις για τους τρόπους που θα αντιμετωπιστεί το όλο ζήτημα.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών τόνισαν στη σύσκεψη και μεταφέρθηκε στον Υπουργό ότι έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή η παραγωγή τους και υπάρχει οικονομική αδυναμία να προχωρήσουν σε νέα καλλιέργεια, επισημαίνοντας ότι καταστροφές υπήρξαν και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Λευτέρης Αυγενάκης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, και εκπρόσωποι αγροτικών φορέων της περιοχής. 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Συνάντηση για τις καταστροφές στις ντομάτες της Κρήτης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:35 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: