ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΣΙΤΗΡΑ :Η ζήτηση στην ελληνική αγορά εξακολουθεί να υφίσταται -Μικρή άνοδος 10 ευρω/τόνο...


Με 230 ευρώ τον τόνο αγορές σκληρού από Ιταλούς - Ανέβηκε 10 ευρώ ο τόνος η τιμή...
Η ζήτηση για τα µέτρια σιτάρια στην ελληνική αγορά εξακολουθεί να υφίσταται και µάλιστα µε σταδιακά υψηλότερες τιµές. Ενώ οι προηγούµενες δουλειές είχαν κλειστεί στα 215-220 ευρώ ο τόνος, οι νέες πωλήσεις πάνε προς τα επίπεδα των 225-230 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας. Προς το παρόν δεν λαµβάνουµε την ανάλογη ζήτηση για τα ποιοτικά µας σιτάρια, οπότε και οι δουλειές εκεί γίνονται σε πιο αργούς ρυθµούς και αφορούν την τοπική αγορά. 

Στα σκληρά στάρια, στη νέα λίστα της Φότζια σηµειώθηκε άνοδος τιµών κατά 10 ευρώ ο τόνος. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης παραγωγού κυµάνθηκε στα 250-255 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης παραγωγού διαπραγµατεύεται στα 245-250 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία αρχίζει να αποτυπώνεται στις τιµές η ποσοτικά µειωµένη παγκόσµια σοδειά. Οι ανάγκες από τις χώρες κατανάλωσης στη Νότια Ευρώπη είναι υψηλές, ενώ παράλληλα οι αντίστοιχες παραγωγές µειωµένες. Οι τιµές έφτασαν στα επίπεδα των 227 ευρώ ο τόνος.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι υποτονικές συνεδριάσεις καθώς δεν έχουν προκύψει ιδιαίτερα νέα. Οι αναλυτές παρατηρούν τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες όµως αυτή την εποχή επηρεάζουν κυρίως άλλα δηµητριακά και όχι τα µαλακά σιτάρια. Η ενδυνάµωση του δολαρίου πίεσε λίγο ακόµα τις χρηµατιστηριακές τιµές, ενώ η επιστροφή της Αιγύπτου στην αγορά ήταν θετικό µήνυµα, παρά το ότι η ζήτηση καλύφθηκε τελικά από ρωσική σοδειά. Στη Γαλλία η ενίσχυση δολαρίου έναντι του ευρώ έδωσε µια δυναµική στις τιµές του µαλακού σιταριού, σε αντίθεση µε το Σικάγο. Οι τιµές συµβολαίων Σεπτεµβρίου ‘19 κυµαίνονται στα επίπεδα των 176 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.

agronews.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΣΙΤΗΡΑ :Η ζήτηση στην ελληνική αγορά εξακολουθεί να υφίσταται -Μικρή άνοδος 10 ευρω/τόνο... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: