ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Απογοητευμένοι οι παραγωγοί πεπονιού στον νομό Λάρισας


Λίγα και αζήτητα τα πεπόνια στη Λάρισα
Απογοητευμένοι δηλώνουν οι παραγωγοί πεπονιού στον νομό Λάρισας από τη φετινή σοδειά, η οποία είναι ποσοτικά ελάχιστη και ποιοτικά κακή.

Αιτία αποτέλεσαν οι βροχές αρχές του Ιούνη, οι οποίες σάπισαν τον καρπό και εκδηλώθηκαν μύκητες, οι οποίοι επηρέασαν το φυτό στην ανάπτυξή του. Και το τελειωτικό χτύπημα στη φετινή παραγωγή αποτέλεσε το χαλάζι της 17ης Ιουνίου, που αποτελείωσε ό,τι είχε γλιτώσει από τους μύκητες. 

Η απογοήτευση διαδέχτηκε την οργή για τους παραγωγούς, όταν ενημερώθηκαν ότι ο ΕΛΓΑ δεν τους αποζημιώνει για τον μύκητα γιατί δεν σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες. 
Οι ίδιοι όμως επιμένουν ότι η προσβολή προκλήθηκε από τις συνεχείς βροχές και την υγρασία. 

Σύμφωνα με τον παραγωγό από τον Μαυρόλιθο Λάρισας Θανάση Χάιδα «το άσχημο για το πεπόνι είναι ότι η φετινή χρονιά είναι η τρίτη συνεχόμενη που επλήγη από τον καιρό, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μην σχεδιάζουν να φυτέψουν του χρόνου. Έτσι κι αλλιώς τα φετινά καλλιεργούμενα στρέμματα ήταν μειωμένα. Αντί για 2-3 τόνους που σχεδιάζαμε να συγκομίσουμε, με το ζόρι μαζέψαμε 300 κιλά/στρ». 

Να σημειωθεί ότι τα λίγα πεπόνια που πωλούνται στις λαϊκές και τη λαχαναγορά κυμαίνονται στο 1 ευρώ/κιλό, ενώ παρατηρείται και μειωμένη ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό.Γ.Ρ.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Απογοητευμένοι οι παραγωγοί πεπονιού στον νομό Λάρισας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: