ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

H Πανελληνια Ένωση Νέων Αγροτών κατά ΥΠΑΑΤ για τις βεβαιώσεις επαγγελματία αγρότη


Νέοι γεωργοί σε όλη τη χώρα αδυνατούν να λάβουν βεβαιώσεις επαγγελματία αγρότη, με αποτέλεσμα να χάνουν τη συμμετοχή σε προγράμματα και να καλούνται να πληρώσουν παραπάνω φόρους, επειδή η κυβέρνηση έχει αποδομήσει τις υπηρεσίες του ΟΓΑ και ΕΦΚΑ και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της. 
 
Πολλοί αγρότες δε, παρακινούνται από υπαλλήλους να ταξιδεύσουν 200 χλμ για να πάρουν στα χέρια τους ένα χαρτί, το οποίο θα έπρεπε να έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους οι υπηρεσίες. Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν, το πρόβλημα παραμένει. 
 
Όπως είχαμε ενημερώσει από τον Απρίλιο, η απορρόφηση του ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ κλείνοντας γραφεία και μειώνοντας υπαλλήλους έχει ως αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να λάβουν βεβαίωση ασφάλισης και συνεπώς και βεβαίωση πραγματικού αγρότη. Εξαιτίας της κατάστασης αυτής, οι νέοι χάνουν το αφορολόγητο και θα πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους από τους άλλους αγρότες, ενώ οι νέοι αποκλείονται και από προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης. 
 
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (και ο φαρσαλινός αντιπρόεδρος Ν. Παυλονάσιος) καταδικάζει την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για την αδράνειά της και καλεί όσους αγρότες έχουν το πρόβλημα αυτό να υποβάλλουν φορολογική δήλωση με επιφύλαξη και να μείνουν συντονισμένοι με την Π.Ε.Ν.Α διότι θα ακολουθήσουν μηνύσεις και άλλες νομικές πρωτοβουλίες.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα 
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
H Πανελληνια Ένωση Νέων Αγροτών κατά ΥΠΑΑΤ για τις βεβαιώσεις επαγγελματία αγρότη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: