ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ: Έως 30/9 οι αιτήσεις για το αγροτικό τιμολόγιο - Καταργεί την έκπτωση του 10% στους συνεπείς πελάτες η ΔΕΗΈως 30/9 οι αιτήσεις για το αγροτικό τιμολόγιο - Λίγο περισσότερο από έναν μήνα έχουν στη διάθεσή τους οι παραγωγοί, προκειμένου να υποβάλλουν στη ΔΕΗ τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το αγροτικό τιμολόγιο.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε διαρκή διαδικασία εκκαθάρισης, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι μεταξύ των χιλιάδων δικαιούχων, βρίσκονται πάρα πολλοί που δεν θα έπρεπε απολαμβάνουν της σχετικής ελάφρυνσης, καθώς καταχρηστικά εμφανίζονται ως δικαιούχοι, χωρίς, στην πραγματικότητα να χρησιμοποιούν το νερό για αρδευτικούς σκοπούς, ενδεχομένως και χωρίς να ασκούν καν αγροτική δραστηριότητα.

Το φαινόμενο, που σύμφωνα με τη ΔΕΗ έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην πραγματικότητα στρέφεται εναντίων των αγροτών που παράγουν και που δικαιούνται το μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο.

Επιστολή της ΠΕΠΤΕΓ στο ΥπΑΑΤ για άμεση παράταση κατάθεσης δικαιολογητικών για το Αγροτικό Τιμολόγιο στην ΔΕΗ
http://www.pepteg.gr/index.php/2014-06-14-17-22-34/item/2059-epistoli-tis-pepteg-sto-ypaat-gia-amesi-paratasi-katathesis-dikaiologitikon-gia-to-agrotiko-timologio-stin-dei

Καταργεί την έκπτωση του 10% στους συνεπείς πελάτες η ΔΕΗ


Στην άμεση κατάργηση της έκπτωσης του 10% στα τιμολόγια της ΔΕΗ ετοιμάζεται να προχωρήσει η επιχείρηση, ως πρώτο μέτρο για την ενίσχυση της ρευστότητας και των χρηματοροών της εταιρείας.

Η κατάργηση της έκπτωσης του 10% αφορά μόνο στο ανταγωνιστικό κομμάτι του λογαριασμού, δηλαδή στη χρέωση ενέργειας και δεν θα επιβαρύνει τους καταναλωτές, αφού ισοσκελίζεται από τη μείωση του ΦΠΑ αλλά και την επικείμενη μείωση του ειδικού τέλους μείωσης των εκπομπών αερίων ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ).

Η σχετική απόφαση είναι ήδη ειλημμένη και δρομολογείται άμεσα πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποτυπωθεί και στα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει η ΔΕΗ.

Ως γνωστόν η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας των οδυνηρών επιλογών των τελευταίων ετών και χρήζει άμεσης ανάταξης οικονομικά.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται και δρομολογούνται μια σειρά από μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και των εσόδων της επιχείρησης, με πρώτο την κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας 10%.

Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση συνέπειας είχε καθιερωθεί από τη ΔΕΗ το 2016 και αρχικά ήταν 15%, με συνολικό κόστος για την εταιρεία κοντά στα 200 εκατ. ευρώ. Ωστόσο από 1ης Απριλίου η έκπτωση περιορίστηκε στο 10% ενόψει των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και των ζημιών που ανακοίνωσε η εταιρεία. 

Η κατάργηση της έκπτωσης αναμένεται να καλύψει ένα σημαντικό μέρος του οικονομικού κενού που υπάρχει για τη ΔΕΗ και το οποίο σύμφωνα με υπολογισμούς τοποθετείται στα 700 εκατ. ευρώ.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ: Έως 30/9 οι αιτήσεις για το αγροτικό τιμολόγιο - Καταργεί την έκπτωση του 10% στους συνεπείς πελάτες η ΔΕΗ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: