ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου-ΕΒΟΛ επενδύει σε ηλιακή & αιολική ενέργεια


Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου-ΕΒΟΛ προκειμένου να βοηθήσει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής του, θα προβεί σε επένδυση της τάξεως των 20.000.000 ευρώ στην ενέργεια.

Όπως ανακοίνωσε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος «το παραπάνω ποσό θα διατεθεί για την κατασκευή φωτοβολταϊκού και αιολικού πάρκου στον νομό Μαγνησίας. Η επένδυση αυτή θα αποτελείται σε πρώτη φάση από 500 αγρότες οι οποίοι θα συμμετέχουν με ένα ποσό της τάξεως των 3.000 ευρώ, ήτοι συνολικό ποσό 1.500.000 ευρώ. Στην προσπάθεια θα συνδράμει οικονομικά και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου με το ποσό των 5.000.000 ευρώ, το δε υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί με δανεισμό.

Βάσει της μελέτης που έχει γίνει, προβλέπεται οι αγρότες μετά τον τρίτο χρόνο να έχουν από την επένδυση αυτή ένα εισόδημα της τάξης των 4.000 ευρώ τον χρόνο, το οποίο και θα φτάσει μετά από έξι χρόνια στις 7.000 ευρώ ετησίως».

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο «με την επένδυση αυτή οι αγρότες μας θα έχουν ένα σημαντικό συμπληρωματικό εισόδημα, το οποίο θα τους επιτρέψει να ανασάνουν οικονομικά, να μείνουν στο χωριό τους, να καλλιεργήσουν, να παράγουν και να ζήσουν τις οικογένειές τους. Πλέον όμως της οικονομικής απολαβής που θα έχουν οι αγρότες, εκείνο που πιστεύουμε είναι ότι θα μπορέσουν να βοηθηθούν για την επίτευξη του μακροχρόνιου στόχου που υπάρχει, δηλαδή την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου επενδυτικού σχεδίου θα ακολουθήσει και δεύτερο που θα αφορά άλλα 500 μέλη ώστε σε πρώτη φάση ο αριθμός των αγροτών να φτάσει τους 1.000 και σε δεύτερο στάδιο να φτάσει τον αριθμό των 2.000, που είναι και ο τελικός στόχος με ορίζοντα πενταετίας.

Το μεγαλόπνοο αυτό όραμα στην τελική του μορφή θα αποτελείται από επένδυση των 100.000.000 ευρώ.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου δεν πιστεύει ότι όλο αυτό το εγχείρημα είναι εύκολος στόχος, έχει επίγνωση των δυσκολιών καθώς και των διαδικαστικών και τεχνικών προβλημάτων που θα υπάρξουν».

Τέλος ο κ. Πρίντζος ανέφερε πως «θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θεωρεί ότι με τη βοήθεια της πολιτείας, της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα βοηθηθούν οι επενδύσεις και σε συνδυασμό με τη βοήθεια προς τον αγροτικό κόσμο, ο σχεδιασμός αυτός πιστεύουμε θα έχει αίσιο αποτέλεσμα. Ήδη ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου ξεκίνησε τη διαδικασία δημιουργίας δύο αυτόνομων ενεργειακών κοινοτήτων οι οποίες βάσει των πλεονεκτημάτων του σχετικού νόμου 4513/2018 θα προχωρήσουν στην υλοποίηση όλου του επενδυτικού εγχειρήματος της πρώτης φάσης».

Ο πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος άμεσα θα ξεκινήσει την ενημέρωση επί της επένδυσης αυτής, αρχή γενομένης από τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη αλλά και με όλους τους θεσμικούς φορείς του Νομού από τους οποίους θα ζητήσει τη βοήθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου.
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου-ΕΒΟΛ επενδύει σε ηλιακή & αιολική ενέργεια Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: