ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Θα επιταχύνει τη διαδικασία εξέτασης φακέλου ένταξης σε ΠΣΕΑ ο Μ. Βορίδης για τον αγροτικό κόσμο του Έβρου


Οι ζημιές που προκλήθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες της περσινής χρονιάς, σε σιτηρά, ηλίανθο, βαμβάκι κ.α., από ανομβρία, πλημμύρα και πράσινο σκουλήκι φτάνοντας ακόμη και σε ποσοστό 100%, με αποτέλεσμα την σημαντική απώλεια εισοδήματος για τον αγροτικό κόσμο του Έβρου και το ζήτημα των αποζημιώσεων, συζήτησαν εχθές με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και ενώσεων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης του Έβρου και οι τέσσερεις βουλευτές του νομού.

Ο υπουργός, κ. Βορίδης δεσμεύτηκε για την «επιτάχυνση» της διαδικασίας εξέτασης του φακέλου που αφορά στην ένταξη Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ), σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας, Σταύρο Κελέτση, ενώ όπως είχε σχολιάσει ο επίσης βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης λίγο πριν από την προγραμματισμένη σύσκεψη, «Ναρκοθετημένο το πεδίον των αγροτικών αποζημιώσεων από την απελθούσα κυβέρνηση. Αντικείμενο της σύσκεψης οι τρεις καλλιέργειες: Σιτηρά , Ηλίανθος & βαμπάκι του 2018 . Πολύμηνο (14 μήνες )το αίτημα για αναπλήρωση ετήσιου αγροτικού εισοδήματος μετά τα περσινά πλήγματα που δέχθηκαν οι αγρότες μας και αναδείξαμε με το πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο».

Η συνάντηση με τον κ. Βορίδη, προγραμματίστηκε μετά από ευρεία σχτική σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί με τους εμπλεκομένους φορείς , αυτοδιοικητικούς και βουλευτές , τον περασμένο Ιούλιο στο Διδυμότειχο.
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Θα επιταχύνει τη διαδικασία εξέτασης φακέλου ένταξης σε ΠΣΕΑ ο Μ. Βορίδης για τον αγροτικό κόσμο του Έβρου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:48 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: