ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στον Μάκη Βορίδη αύριο οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας


Ραντεβού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη έχουν αύριο η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Η συνάντηση των δυο πλευρών θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι στο γραφείου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να συζητήσουν για τα οξυμένα προβλήματα της κτηνοτροφίας.


 
Σχετικά με την αυριανή συνάντηση μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γκουρομπίνος και είπε, ότι, «τα προβλήματα των κτηνοτρόφων είναι μεγάλα και έχουν αναγκάσει το 25% να μειώσει το ζωϊκό τους κεφάλαιο, διότι δεν μπορούν να επιβιώσουν. Η χαμηλή τιμή στο αιγοπρόβειο γάλα και στο κρέας, αφάνισε πολλά κοπάδια. 
 
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το ζωϊκό κεφάλαιο θα μειωθεί δραματικά.Δεν μπορεί ο κτηνοτρόφος να πουλάει το γάλα από 70 έως 80 λεπτά το κιλό και το πρόβειο κρέας 80 λεπτά. Με αυτές τις τιμές δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει το αυξημένο κόστος παραγωγής.Εκτός αυτών υπάρχει και αυξημένη φορολόγηση.
 
Αυτά θα συζητήσουμε με τον υπουργό, αναμένοντας λύσεις στα προβλήματα μας. Επίσης, θα συζητήσουμε και θα ζητήσουμε τον διαχωρισμό του ΕΛΓΑ,της ζωικής παραγωγής από την φυτική, καθώς οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν κάθε χρόνο εισφορές 18 εκατ. ευρώ και λαμβάνουν αποζημιώσεις 6 εκατ.ευρώ. Το άλλο μεγάλο θέμα αφορά τις ελληνοποιήσεις.Αν δεν γίνουν ουσιαστικοί έλεγχοι, στις εισαγωγές γάλακτος και κρέατος δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Αντίθετα, θα συνεχιστεί η μείωση της κτηνοτροφίας και ο αφανισμός των κοπαδιών».
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Στον Μάκη Βορίδη αύριο οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:20 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: