Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η Επικαιρότητα στην Ελλάδα & στον Κόσμο (Σαββάτο,14/09/19)


Ελλάδα
 • Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου. Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου σημειώθηκε στις 2.40 τα ξημερώματα, από ομάδα περίπου 40 ατόμων. .
 • Νέα τουρκική NAVTEX δεσμεύει θαλάσσια περιοχή από την Ρόδο μέχρι την Κρήτη. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση η δέσμευση της περιοχής γίνεται για την εξυπηρέτηση ερευνών σεισμολογικού και υδατογραφικού χαρακτήρα. .
 • Προβλήματα στο αεροδρόμιο της Κω λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να συνεχιστούν αύριο Σάββατο. .
 • Κλοπή όπλων στη Λέρο: Στη «νύχτα» και στη μαύρη αγορά στρέφονται οι έρευνες. Τον περασμένο Οκτώβριο φαίνεται πως έλαβε χώρα η κλοπή, μάλλον σε δύο δόσεις, όμως οι έρευνες στρέφονται σταδιακά και στους αποδέκτες του στρατιωτικού υλικού. .
 • Κέρκυρα: 39χρονη φέρεται να ομολόγησε τους σημερινούς εμπρησμούς . Η 39χρονη που φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις της, οδηγήθηκε με εισαγγελική παραγγελία, σε ψυχιατρική εκτίμηση. .
 • Ενισχύεται ο έλεγχος για την ταυτοποίηση του κατόχου μιας τραπεζικής κάρτας σε ηλεκτρονικές αγορές, ενώ αλλαγές έρχονται από σήμερα και στις ανέπαφες πληρωμές μέσω POS συνέπεια της εφαρμογής νέων κανονισμών σε επίπεδο ΕΕ.
 • Ειδικότερα όπως έχει αναφέρει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ισχύ τίθεται από σήμερα Σάββατο ο νέος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξειδικεύει συγκεκριμένες διατάξεις της κοινοτικής οδηγίας «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2), αλλάζοντας κάποια πράγματα στις πληρωμές με κάρτες.
  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, θα εφαρμόζονται και στην Ελλάδα, όπως και πανευρωπαϊκά, νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων).
  Οι νέες αυτές απαιτήσεις ασφαλείας θα αφορούν τις ακόλουθες περιπτώσεις συναλλαγών:
  - Ανέπαφες πληρωμές με κάρτα σε POS. Θα απαιτείται από τον κάτοχο της κάρτας η χρήση του κωδικού (ΡΙΝ) για την ολοκλήρωση ανέπαφων συναλλαγών του, όταν αυτές υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό ή αριθμό. Σε κάθε περίπτωση οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει απλά να ακολουθούν τις οδηγίες που θα βλέπουν στην οθόνη του τερματικού (POS).
  - Μεμονωμένες πληρωμές σε περιβάλλον «ηλεκτρονικού εμπορίου» (e-commerce). Θα απαιτείται από τον εκδότη της κάρτας (π.χ. τράπεζα, ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, κ.λπ), η ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου της και της συναλλαγής του.
  Για να επιτευχθεί η ισχυρή ταυτοποίηση θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά παράγοντες ασφαλείας όπως ενδεικτικά δακτυλικό αποτύπωμα, κωδικοί e-banking, PIN κάρτας, Password, μοναδικός κωδικός μιας χρήσης με μήνυμα SMS (SMS OTP), push notification στο κινητό τηλέφωνο, κ.λπ.
  Όπως έχει επισημανθεί οι τράπεζες-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έχουν ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για να ανταποκριθούν έγκαιρα στις παραπάνω νέες υποχρεωτικές ρυθμίσεις.
  Οι πελάτες-καταναλωτές των τραπεζών έχουν λάβει ή θα λάβουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα λεπτομερή ενημέρωση και περαιτέρω πληροφορίες από τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται.
  Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη οι συναλλασσόμενοι δεν θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες καθώς έχει υπάρξει καλή προετοιμασία και η μετάβαση αναμένεται να είναι ομαλή.

Κόσμος
 • Άνοιγμα Γερμανίας στην Ιταλία για το προσφυγικό. Η Γερμανία θα μπορούσε να υποδέχεται το 25% των διασωθέντων στην Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεχόφερ. .
 • Φυλακή 14 μέρες για την Φελίσιτι Χάφμαν στο σκάνδαλο των πανεπιστημίων. Η διάσημη ηθοποιός, που πρωταγωνίστησε στο «Νοικοκυρές σε Απόγνωση» είναι η πρώτη που καταδικάζεται για το σκάνδαλο εξαγοράς θέσεων σε πανεπιστήμια από πλούσιους γονείς. .
 • Ο Ερντογάν «τυλίγει» τον Τραμπ με ειδική σχέση και κουβέντες για Patriot. Ενώ ο κίνδυνος των αμερικανικών κυρώσεων παραμένει ορατός ο πρόεδρος της Τουρκίας φαίνεται πως παίζει το χαρτί της διπλωματίας των συναλλαγών. .
 • Κάμερον: Κάποιοι δε θα με συγχωρήσουν ποτέ για το δημοψήφισμα του Brexit. «Το σκέφτομαι κάθε μέρα. Κάθε μέρα το σκέφτομαι, το δημοψήφισμα και το γεγονός ότι χάσαμε και τις επιπτώσεις και τα πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά και ανησυχώ απεγνωσμένα για το τι πρόκειται να συμβεί μετά», δηλώνει ο κ. Κάμερον. .
 • Pink Floyd Queen και Νirvana θα διδάσκονται τα παιδιά σε σχολεία της Ρωσίας. Το «πολιτιστικό πρόγραμμα του μαθητή» όπως αποκαλείται το πρόγραμμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του υπουργείου Παιδείας, θα περιλαμβάνει ειδικό κατάλογο έργων για μελέτη τα οποία θα έχουν επτά διαφορετικές κατευθύνσεις : .
Πολιτική
 • ΣΥΡΙΖΑ: Αν τολμά ο Μητσοτάκης ας στήσει Επιτροπές για την Novartis. «Οι εκπρόσωποι του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επιχειρούν μια πρωτοφανή θεσμική παρεκτροπή, έναν χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους» υποστηρίζει η Κουμουνδούρου. .
 • Καραμανλής: Έτοιμο το μετρό Θεσσαλονίκης μέχρι το 2023 . «Αυτό δεν ισχύει, γιατί ο ίδιος ο διευθύνοντας σύμβουλος της "Αττικό Μετρό" επί ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι με τη λύση του ΣΥΡΙΖΑ, το μετρό δεν θα ήταν έτοιμο ούτε το 2024», προσέθεσε ο κ. Καραμανλής. .
 • Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά τις λέξεις "εργολάβος" και "διαπλοκή". «Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά τις λέξεις "εργολάβος" και "διαπλοκή", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. .
 • Τσίπρας για Μετρό Θεσσαλονίκης:Επιστρέψαμε στην κανονικότητα της διαπλοκής . «Δώρο του κ. Μητσοτάκη στον νέο εθνικό εργολάβο και επιστροφή στη διαπλοκή», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την απόφαση του πρωθυπουργού για επιλογή της λύσης της απομάκρυνσης των αρχαίων από το Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης .
 • Γεωργιάδης: Θα πραγματοποιηθεί η επένδυση στο Ελληνικό. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του σημερινού Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης ολοκληρώθηκε η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), όσον αφορά τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό. .
Οικονομία
 • Το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει πώληση των μετοχών του στα ΕΛΠΕ. Στα μέσα του έτους ολοκληρώθηκε δίχως προσφορές προσπάθεια πώλησης του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων. .
 • Η ευρωζώνη εντείνει τα σχέδια για ένα δημόσιο κρυπτονόμισμα. Η ευρωζώνη έχει επεξεργαστεί τα τελευταία χρόνια διάφορα σχέδια προκειμένου να καταστήσει τις ψηφιακές πληρωμές φθηνότερες και ταχύτερες, αλλά κανένα από αυτά δεν έχει τεθεί κανονικά σε εφαρμογή. .
 • Ρέγκλινγκ: Ενδεχόμενο μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2020 vid. Ο πρόεδρος του ΕSM χαιρέτισε τις μεταρρυθμίσεις για τις όποιες ενημέρωσε το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας .
 • Σεντένο: Θα ακούσουμε τις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης. "Περιμένουμε τους νέους υπουργούς Οικονομικών από την Ελλάδα και την Ιταλία, θα ακούσουμε τις προτεραιότητες της πολιτικής τους" .
 • DW: Ιστορία επιτυχίας η ελληνική διείσδυση στα Βαλκάνια. Όποιος επισκεφθεί την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης διαπιστώνει ότι απουσιάζουν περίπτερα χωρών, όπως της Βόρειας Μακεδονίας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας. Κι όμως, οι εμπορικές σχέσεις με αυτές ανθούν. .
Αθλητισμός
 • Η Αργεντινή με τον αειθαλή Σκόλα άφησε εκτός τελικού την Γαλλία. Με τον αγέραστο Λουίς Σκόλα να κάνει… όργια, η Αργεντινή «πάτησε» τη Γαλλία 80-66 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. .
 • Επτάψυχη Ισπανία, λύγισε την Αυστραλία και φορτσάρει για το χρυσό!. Σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, η Ισπανία επικράτησε 95-88 της Αυστραλίας και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου! .
 • Τσιτσιπάς: Υπερήφανος να εκπροσωπώ τη σημαία μας - Ποιο ήταν το ίνδαλμά του. "Από το Davis Cup θυμάμαι ιδιαίτερα τον τελικό του 2010 μεταξύ Σερβίας και Γαλλίας στο Βελιγράδι".
 • Bασιλακόπουλος: Αποτύχαμε, αλλά όχι να μας συνδέουν και με το ποδόσφαιρο . "Ναι, αποτύχαμε, αλλά όχι να μας συνδέουν και με το ποδόσφαιρο που δεν νίκησε το Λιχτενστάιν. Είναι σα να χάσαμε εμείς από την Ουγκάντα!" .
 • Αντετοκούνμπο: Ποτέ μην κάνεις δεύτερες σκέψεις για το σχέδιο του Θεού. Ο MVP της σεζόν που πέρασε στο NBA, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της Εθνικής από το Μουντομπάσκετ της Κίνας, με ένα κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. .
 • Με τρεις αγώνες επιστρέφει η δράση στην ελληνική Super League. Μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων το ελληνικό πρωτάθλημα επαναρχίζει με την 3η αγωνιστική.Το Σάββατο ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Βόλο, ενώ σπουδαίο ματς αναμένεται να διεξαχθεί στο Περιστέρι όπου ο Ατρόμητος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει στο Ηράκλειο τον Παναιτωλικό.Την Κυριακή, η ΑΕΚ υποδέχεται τη Λαμία, ενώ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κοντράρονται Άρη και Παναθηναϊκός. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης και Πανιώνιος-ΑΕΛ.
 • Τα ματς για την 3η αγωνιστική της Super League, τα παιχνίδια του Μουντομπάσκετ και οι αναμετρήσεις των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στο ποδόσφαιρο ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.
 • Αναλυτικά:
  02:00 FOX Sports Twins – Indians MLB
  05:00 FOX Sports Rays – Angels MLB
  08:55 Eurosport 2 Masters Σανγκάη Σνούκερ
  09:55 COSMOTE SPORT 5 HD Τρίτες ελεύθερες δοκιμές Moto3 Gran Premio Octo di San Marino e Della Riviera di Rimini
  10:25 Eurosport 1 WTCR Νίνγκμπο Αγώνες αυτοκινήτου
  10:50 COSMOTE SPORT 5 HD Τρίτες ελεύθερες δοκιμές MotoGP Gran Premio Octo di San Marino e Della Riviera di Rimini
  11:00 ΕΡΤ Sports HD ΗΠΑ – Πολωνία Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ
  11:00 FOX Sports Elimination Final NRL
  11:00 COSMOTE SPORT 6 HD Europe Group 3 Davis Cup
  11:05 COSMOTE SPORT 7 HD SS10 Kizlan 1 WRC Τουρκίας
  11:50 COSMOTE SPORT 5 HD Τρίτες ελεύθερες δοκιμές Moto2 Gran Premio Octo di San Marino e Della Riviera di Rimini
  13:00 Eurosport 1 Γύρος της Ισπανίας National Tours
  13:00 FOX Sports Elimination Final NRL
  13:30 COSMOTE SPORT 5 HD Κατατακτήριες δοκιμές Moto3 Gran Premio Octo di San Marino e Della Riviera di Rimini
  13:50 COSMOTE SPORT 7 HD SS11 Yesilbelde 1 WRC Τουρκίας
  14:00 COSMOTE SPORT 8 HD Αννόβερο - Αρμίνια Μπίλεφελντ Bundesliga 2
  14:00 COSMOTE SPORT 2 HD Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε LaLiga Santander
  14:25 COSMOTE SPORT 5 HD Τέταρτες ελεύθερες δοκιμές MotoGP Gran Premio Octo di San Marino e Della Riviera di Rimini
  14:25 Eurosport 2 Masters Σανγκάη Σνούκερ
  14:30 COSMOTE SPORT 1 HD Λίβερπουλ – Νιούκασλ Premier League
  14:30 Novasports 1HD Φούλαμ - Γούεστ Μπρομ EFL Championship
  15:00 ΕΡΤ Sports HD Σερβία – Τσεχία Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ
  15:00 COSMOTE SPORT 7 HD SS12 Datca 2 WRC Τουρκίας
  15:05 COSMOTE SPORT 5 HD Κατατακτήριες δοκιμές MotoGP Gran Premio Octo di San Marino e Della Riviera di Rimini
  16:00 COSMOTE SPORT 5 HD Κατατακτήριες δοκιμές Moto2 Gran Premio Octo di San Marino e Della Riviera di Rimini
  16:00 FOX Sports Gameday NCAA
  16:00 Novasports 2HD Φιορεντίνα – Γιουβέντους Serie A
  16:05 COSMOTE SPORT 7 HD SS13 Kizlan 2 WRC Τουρκίας
  16:30 COSMOTE SPORT 8 HD Κολωνία – Γκλάντμπαχ Bundesliga
  16:30 COSMOTE SPORT 9 HD Μάιντς – Χέρτα Bundesliga
  16:30 COSMOTE SPORT 4 HD Άουγκσμπουργκ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης Bundesliga
  16:30 COSMOTE SPORT 3 HD Ντόρτμουντ – Λεβερκούζεν Bundesliga
  17:00 COSMOTE SPORT 7 HD Λεγανές – Βιγιαρεάλ LaLiga Santander
  17:00 COSMOTE SPORT 1 HD Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λέστερ Premier League
  17:00 Novasports 3HD Χαλ – Γουίγκαν EFL Championship
  17:15 COSMOTE SPORT 5 HD Αγώνας FIM Enel Moto E World Cup, Σαν Μαρίνο
  18:00 Novasports 4HD Προμηθέας - ΦΜΠ Βελιγραδίου Orange Trophy
  18:10 COSMOTE SPORT 5 HD Red Bull MotoGP Rookies Cup Μιζάνο, Ιταλία
  18:15 ΕΡΤ2 Ελλάδα – Γαλλία Euro Volley Ανδρών
  18:30 Novasports 1HD Παρί Σεν Ζερμέν – Στρασβούργο Ligue 1
  18:45 Eurosport 1 Γύρος της Ισπανίας Ποδηλασία
  19:00 Novasports 5HD Νάπολι – Σαμπντόρια Serie A
  19:00 FOX Sports Penn State – Pittsburgh NCAA
  19:00 ΕΡΤ Sports HD Ατρόμητος – ΠΑΟΚ Super League 1
  19:15 Eurosport 1 Σαν Τροπέ Global Champions Tour
  19:15 Novasports 2HD ΟΦΗ – Παναιτωλικός Super League 1
  19:30 COSMOTE SPORT 3 HD Λειψία - Μπάγερν Μονάχου Bundesliga
  19:30 COSMOTE SPORT 2 HD Ρεάλ Σοθιεδάδ - Ατλέτικο Μαδρίτης LaLiga Santander
  19:30 COSMOTE SPORT 1 HD Νόριτς - Μάντσεστερ Σίτι Premier League
  19:30 Novasports 3HD Άγιαξ – Χερενφέιν Eredivisie
  20:00 Eurosport 2 Βουδαπέστη Παγκόσμιοι Αστικοί Αγώνες
  20:00 Novasports 4HD Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ούνικς Καζάν Orange Trophy
  21:00 COSMOTE SPORT 9 HD Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Παρί Σεν Ζερμέν VELUX EHF Champions League
  21:00 COSMOTE SPORT 7 HD Μπενφίκα - Ζιλ Βισέντε Liga NOS
  21:30 Novasports 1HD Ολυμπιακός – Βόλος Super League 1
  21:45 Novasports 2HD Ίντερ – Ουντινέζε Serie A
  21:45 Novasports 3HD Αϊντχόφεν – Φιτέσε Eredivisie
  22:00 COSMOTE SPORT 2 HD Μπαρτσελόνα – Βαλένθια LaLiga Santander
  23:00 FOX Sports Iowa State – Iowa NCAA
με πληροφορίες από sansimera.gr & zougla.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Η Επικαιρότητα στην Ελλάδα & στον Κόσμο (Σαββάτο,14/09/19) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: