ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Γεωργία χωρίς νερό δεν υπάρχει»


«Γεωργία χωρίς νερό δεν υπάρχει».Μέλη της πρωτοβουλίας των έργων στον Αχελώο ενημέρωσαν τον Β. Τσιάκο. Τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο επισκέφτηκαν στο Δημαρχείο μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τα Υδάτινα Αποθέματα της Θεσσαλίας.Στόχος της επίσκεψης ήταν να ενημερώσουν για το θέμα της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο. Εκ μέρους της Επιτροπής επισκέφτηκαν τον δήμαρχο, ο κ. Δημ. Αρχοντής πρ. δήμαρχος Καρδίτσας, ο κ. Φάνης Γέμτος γεωπόνος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο μηχανικός κ. Αναστ. Μπαρμπούτης μέλος της Εταιρείας Θεσσαλικών μελετών.

Όπως υπογράμμισαν μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για το έργο του Αχελώου, διεφάνη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για το έργο. Ωστόσο όπως υπογράμμισαν η πολιτική βούληση θα πρέπει να γίνει πολιτική απόφαση. Για τον λόγο αυτό ζήτησαν τη βοήθεια του δημάρχου ώστε να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο. 

Στόχος το έργο να επαναπροσδιοριστεί και να τεθεί σε νέα βάση κατασκευής. Τα μέλη της επιτροπής αναφέρθηκαν στο υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας και εξήγησαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει γεωργία χωρίς νερό ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, χωρίς γεωργία η Θεσσαλία θα ερημώσει.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Τσιάκος ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την επίσκεψή τους και την αναλυτική ενημέρωση. Ταυτόχρονα υπογράμμισε και η δική του άποψη είναι ότι το έργο του Αχελώου θα πρέπει να προχωρήσει.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

«Γεωργία χωρίς νερό δεν υπάρχει» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:49 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: