Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ ζητάει να επιδοτηθούν τα αγροτεμάχια κοντά σε στάβλους ώστε να γίνουν βοσκότοποι


Κύριε υπουργέ παρακολουθώ κάθε σας δραστηριότητα με μεγάλη προσοχή. Οφείλω να ομολογήσω πως με ξαφνιάσατε ευχάριστα με την σύσκεψη στο υπουργείο για το θέμα αναγνώρισης μονίμων βοσκοτόπων. Η κτηνοτροφία ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από πληθώρα προβλημάτων που αντί να επιλύονται πολλαπλασιάζονται καθημερινά. 

Η έλλειψη ρευστότητας, η υπερφορολογηση, υψηλό κόστος παραγωγής, υπερχρέωση, έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, χαμηλές τιμές, παράνομες Ελληνοποιήσεις, ελλειμματική παραγωγή εγχώριων ζωοτροφών είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι κτηνοτρόφοι μας. Θεωρώ πως μια σοβαρή και βιώσιμη λύση στο τεράστιο θέμα των βοσκότοπων είναι ένας θεμέλιος λίθος στην επίλυση αρκετών προβλημάτων όπως της μείωσης του κόστους παραγωγής. 

Ως ΑΚΚΕΛ και για το θέμα δημιουργίας μονίμων βοσκοτόπων, με βοσκοικανοτητα, πραγματικά προσβάσιμα στους κτηνοτρόφους που θα μειώνουν το κόστος παραγωγή αλλά θα βελτιώνουν και το επίπεδο ζωής των κτηνοτρόφων που σήμερα λόγω κακών πολιτικών αναγκάζονται να διανύουν χιλιόμετρα ώστε να βοσκήσουν τα ζώα τους.Πρόταση μας είναι να επιδοτηθούν στοχευμένα τα αγροτεμάχια που βρίσκονται πλησίον των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων με προϋπόθεση πώς θα σπαρθουν από τους αγρότες με φυτά κτηνοτροφικού λημόνα

Και να διασφαλίζουν πώς ο κτηνοτρόφος που γειτνιάζουν θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στον ιδιόκτητο βοσκότοπο. Παρόμοια κίνηση είχε γίνει από τον προκάτοχο σας καθηγητή Τσαυταρη ο οποίος επιδότησε την μηδική για να μειωθεί το κόστος παραγωγής στην κτηνοτροφία, πετυχημένη κίνηση κατ' ε με, έχοντας όμως και πάλι κόστος. 

Το ΑΚΚΕΛ σας προτείνει λύση χωρίς κανένα απόλυτος κόστος για τους κτηνοτρόφους, με τους αγρότες ευχαριστημένους λόγω των επιδοτήσεων που θα λάβουν με μοναδικό κόστος την πρώτη εγκατάσταση της καλλιέργειας, αλλά και με όφελος για Ελληνικό κράτος μιας και αυξάνοντας τους πραγματικούς βοσκότοπους αυξάνεται η επιδότηση από την Ε.Ε, χρήματα τα οποία κάνουν κύκλο στην Ελληνική κοινωνία και αυξάνουν στην ουσία το ΑΕΠ της χώρας. 

Κύριε υπουργέ σχετικά με την κτηνοτροφία δεν πρέπει να παραβλέπουμε πώς πέριξ αυτής δραστηριοποιούνται 15.000 επιχειρήσεις. 2,5 δις περίπου δίνουμε κάθε χρόνο για εισαγωγές ζωοκομικών προϊόντων. Ένας κλάδος ελπιδοφόρος αν υπάρξει σωστή και με μακροχρόνια στόχευση πολιτική. 

Η φέτα για παράδειγμα απευθύνεται ως προϊόν σε 11.000.000 Έλληνες, 27.000.000 τουρίστες, άγνωστο αριθμό μεταναστών και στις τεράστιες εξαγωγές. Φυσικά και το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα των κτηνοτρόφων είναι οι χαμηλές τιμές σε γάλα και κρέας, οι παράνομες Ελληνοποιήσεις, ο μιμητισμός καθώς και η τακτική καρτέλ των γάλακτοβιομηχανιών που λυμαίνονται τον κοπο των κτηνοτρόφων, και για όλα αυτά ως ΑΚΚΕΛ έχουμε ρεαλιστικές και σοβαρές προτάσεις που θα μπορούσαν να λύσουν αμέσως το πρόβλημα χωρίς κανένα κόστος για τον προϋπολογισμό, δεσμεύομαι να σας τις στείλω το συντομότερο.

Με την πρόταση μας σήμερα σας δίνεται η ευκαιρία να παραχωρήσετε πραγματικούς βοσκοτοπους δωρεάν στους κτηνοτρόφους, αυξάνοντας το ποσό των επιδοτούμενων στρεμμάτων που λαμβάνει η χώρα μας από την Ε.Ε, να βελτιωθεί η βοσκοικαντητα και να μειωθεί δραστικά το κόστος παραγωγής.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ ζητάει να επιδοτηθούν τα αγροτεμάχια κοντά σε στάβλους ώστε να γίνουν βοσκότοποι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:39 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: