ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πανελλαδική σύσκεψη κτηνοτρόφων στον Τύρναβο την Τρίτη 22/10/19

Η κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις συμφωνίες κτηνοτρόφων με τυροκόμους καθώς πλησιάζουμε στην έναρξη της παραγωγής πρόβειου γάλακτος για φέτος, έχει ως αποτέλεσμα η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, να συγκαλέσει πανελλαδική σύσκεψη κτηνοτρόφων μαζί με τους ΣΕΚ, ΠΕΚ και τους αιγοπροβατοτρόφους Ελλάδας, την Τρίτη το απόγευμα στον Τύρναβο, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους με τρόπο οργανωμένο.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Εμμανουήλειο πνευματικό κέντρο του Τυρνάβου και αναμένεται να τεθούν όλα τα θεματα που απασχολούν τον κλάδο και κυρίως αυτά των τιμών στο γάλα, όπως διευκρίνισε ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, ο οποίος ζήτησε από τους συναδέλφους του να δίνουν προσοχή στα λεγόμενα ψιλά γράμματα των συμβολαίων, που σχετίζονται με τα ποιοτικά΄χαρακτηριστικά και όπου μπορεί να υπάρξουν δραστικές μειώσεις στην τιμή σε σχέση με τα συμφωνηθέντα.

Μέχρι στιγμής τ δεδομένα ειναι ότι δημιουργείται μία βάση εκκίνησης γύρω από τα 90 λεπτά με βάση τη συμφωνία του Συνεταιρισμού των κτηνοτρόφων Ελασσόνας με τον γνωστό τυροκόμο Νίκο Μπίζιο, αλλά και τις δηλώσεις του Μιχάλη Σαρλαντη, ότι θα υπάρξουν συμφωνίες με τους κτηνοτρόφους για 87 ως 90 λεπτά για το καλό γάλα και για όσους μπορούν να παράξουν πο΄άνω από 100 τόνους.
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πανελλαδική σύσκεψη κτηνοτρόφων στον Τύρναβο την Τρίτη 22/10/19 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: