ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βασίλης Κόκκαλης: Ζητά μέτρα στήριξης για το βαμβάκιΜέτρα στήριξης του εισοδήματος των Ελλήνων βαμβακοπαραγωγών ζητά με επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Την επερώτηση μάλιστα, συνυπογράφουν άλλοι 13 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ο κ. Κόκκαλης αναλύει την πολιτική που ακολούθησε στο υπουργείο για το βαμβάκι με ιδιαίτερες αναφορές στην επιβράβευση του ποιοτικού βάμβακος με πριμοδότηση ώστε οι βαμβακοπαραγωγοί να έχουν στα χέρια τους ένα ακόμη όπλο για την επίτευξη ικανοποιητικών τιμών για το γνωστό ήδη ποιοτικό βαμβάκι που παράγουν. 

Όπως αναφέρει στην επερώτηση μεταξύ άλλων «Ωστόσο οι βαμβακοπαραγωγοί διαμαρτύρονται για τις ιδιαίτερα «χαμηλές φετινές ανοιχτές τιμές» με τις οποίες στην ουσία απλά παραδίδουν το προϊόν τους χωρίς να γνωρίζουν πότε και πόσο τελικά θα πληρωθούν. Οι χαμηλές τιμές δε στο βαμβάκι τα τελευταία χρόνια, αλλά και φέτος, δεν ανταποκρίνονται ούτε στη χρηματιστηριακή τιμή ούτε στην ποιότητα του προϊόντος». 

Επειδή η Υπουργική Απόφαση του προηγούμενου Ιουλίου βρίσκεται στην κατεύθυνση της αλλαγής ο κ. Κόκκαλης ρωτά τον υπουργό: 

1. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί και προτίθεστε να προβείτε έτσι ώστε να εφαρμοστεί η τελευταία απόφαση (04-07-2019) και συγκεκριμένα για να εφαρμοστεί η πολιτική επιβράβευσης του ποιοτικού βάμβακος και η υποχρέωση συμφωνίας των τιμών για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας; 

2. Σε περίπτωση που συνεχιστεί η πτωτική τάση στην τιμή του βάμβακος, ποια μέτρα θα λάβετε, ώστε να προστατευθεί το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών και να στηριχτεί η καλλιέργεια; 

3. Πώς η Πολιτεία πρόκειται να βοηθήσει τους βαμβακοπαραγωγούς ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εκβιαστικά διλήμματα που τους θέτει ο τομέας της μεταποίησης και να καταλάβουν τη θέση που τους αξίζει στην αλυσίδα αξίας του προϊόντος;»
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Βασίλης Κόκκαλης: Ζητά μέτρα στήριξης για το βαμβάκι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:03 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: