ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ικανοποίηση για την προστασία ελιών & φέτας στη συμφωνία με την ΚίναΟι ελιές Καλαμάτας, η φέτα, το ούζο, η μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου και το λάδι Λασιθίου, είναι τα 6 ελληνικά προϊόντα που προστατεύει η Συμφωνία Γεωγραφικών Ενδείξεων μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας.


Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την χαρακτήρισε "μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και τους Ελληνες παραγωγούς, καθώς πλέον προστατεύονται 6 σημαντικά ελληνικά προϊόντα, ενώ στο μέλλον υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν ακόμα περισσότερα". Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει επίσης στη δήλωσή του: 

"Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας και πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνατότητες των Ελλήνων παραγωγών που συνδυάζοντας παράδοση και καινοτομία προσφέρουν στην παγκόσμια αγορά μοναδικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που μας κάνουν όλους περήφανους. Με τη συμφωνία αυτή 100 αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε. προστατεύονται έναντι απομιμήσεων και έχουν αποκλειστικά δικαιώματα σχετικά με το όνομά τους και το γεγονός ότι προέρχονται από συγκεκριμένες περιοχές παραγωγής. Ετσι η Ελλάδα θα είναι παρούσα ακόμα πιο δυναμικά στις προοπτικές που παρουσιάζει η μεγάλη κινεζική αγορά".

Στο θέμα της συμφωνίας Ε.Ε. και Κίνας αναφέρθηκε από την Καλαμάτα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, τονίζοντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες που παρέχει στους παραγωγούς η συμφωνία.

Θ.Λ.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Ικανοποίηση για την προστασία ελιών & φέτας στη συμφωνία με την Κίνα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: