ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ενημερωτική συνάντηση για τους υδάτινους πόρους


Υδάτινοι πόροι και περιβαλλοντική αποκατάσταση, ήταν στο επίκεντρο της ενημερωτικής συνάντησης που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης για τοπικούς φορείς στο Ηράκλειο. Πρόκειται για δράσεις και συνεργασίες Περιφερειών μέσα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, για την εφαρμογή έξυπνων μεθοδολογιών στο τομέα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, και αποκατάστασης ρυπασμένων χώρων.

Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Γιώργος Αλεξάκης, «η αξία των έργων έγκειται στην ανάδειξη καινοτόμων ώριμων προτάσεων που μπορούν να αποτελέσουν νέες ιδέες τοπικής επιχειρηματικότητας, ακολουθώντας τις προτεραιότητες του περιβαλλοντικού πυλώνα της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης για τη διασύνδεση της έρευνας με την καινοτόμα επιχειρηματικότητα στην Κρήτη».

Μέσα από τα έργα ενισχύεται η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών όπως η νανοτεχνολογία για την αποκατάσταση ρυπασμένων εδαφών και υδάτων, αλλά και οι καινοτόμες μεθοδολογίες διαχείρισης των υδάτινων πόρων, ενός τομέα που μπορεί να συμβάλει συγχρόνως στην αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η λειψυδρία, αποδοτικότητα, χρήση σε άλλους βιομηχανικούς τομείς, ανάκτηση πόρων από λύματα και επεξεργασία λυμάτων.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ενημερωτική συνάντηση για τους υδάτινους πόρους Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: