ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αγρονέα του Δημήτρη Μιχαηλίδη


 
Στάρι, ανακύκλωση, διατροφή, δημοκρατία....
Διαχρονικό :Πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στην δύναμη, της πειθούς στην βία, του διαλόγου στον μονόλογο, του πνεύματος στην ύλη. Will Durant (1981, Αμερικάνος)

Ανακύκλωση

Από τα 3 δις € ετήσιο τζίρο στα αρτοποιήματα οι αγρότες βγάζουν μόλις 10 εκ €! … «καθώς η τιμή στα σιτηρά παραμένει η ίδια τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ η τιμή στα λιπάσματα τα φυτοφάρμακα και το πετρέλαιο έχει δεκαπλασιαστεί, ελάχιστοι θα απομείνουν να καλλιεργούν. Στο μαλακό σιτάρι, από το οποίο γίνεται το ψωμί, εισάγουμε ετησίως πάνω από 1.000.000 τόνους αξίας εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως από Ρωσία, Γαλλία & Ουκρανία. Αυτό γίνεται ψωμί που πουλιέται προς 3 ευρώ, άρα 3 δις ευρώ είναι ο τζίρος σε ψωμί και αρτοποιήματα. Καθ Ν. Δαναλάτος.Παν. Θεσσαλίας. Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας. thessaliatv.gr, 31/10/2019.

Διατροφή !!! …

Ο βαθμός ανακύκλωσης απορριμμάτων είναι ένας δείκτης πολιτισμού. Στείλαμε στις χωματερές το 2016 το 82% των απορριμμάτων μας στην Ελλάδα, κι αυτό μας κάνει ουραγούς στην Ευρώπη. Σε Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία & Δανία μόνο το 1% των απορριμμάτων καταλήγει σε χωματερές. Εξαίρεση αποτελούν οι καλές επιδόσεις της χώρας στην ανακύκλωση ελαστικών οχημάτων, ηλεκτρικών συσκευών, λιπαντικών ελαίων και φορητών μπαταριών. Το ΕυρωΚοινοβούλιο θέλει το 2030 όλα τα απόβλητα που είναι κατάλληλα για ανακύκλωση να μην γίνονται δεκτά σε χώρους υγειονομικής ταφής. A. Karagiorgas. Facebook, 3/11/2019.

Δημοκρατία

«Η δουλειά που κάνουμε στο εργαστήριο τα τελευταία περίπου 20 χρόνια αφορά στην επίδραση της διατροφής μας στα κύτταρα, σε διάφορα επίπεδα. Είχαμε δημιουργήσει αρκετά δεδομένα από το 2000 που ξεκινήσαμε, μέχρι το 2014 με 2015. Για πάρα πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώναμε, γνωρίζαμε πώς επιδρούν στα γονίδια μας, σε αυτά που ευθύνονται για την άμυνα του οργανισμού, για τη φλεγμονή, για την αντιγήρανση, για την κυτταροπροστασία. Σκεφτήκαμε, πριν τρία χρόνια ότι μπορεί να δημιουργηθεί μία ωραία υπηρεσία η οποία θα απευθύνεται σε κλινικές, σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να δουν ποια είναι η επίδραση της διατροφής τους πάνω στα κύτταρα τους, με κάθε λεπτομέρεια, και δημιουργήσαμε την www.foodoxys.com». καθ Δ. Κουρέτας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. thebest.gr, 3/11/2019. (σσ. Μπράβο. Αν τα τρόφιμα επιδρούν στα γονίδιά μας, μήπως οι εξωτικές τροφές στρεβλώνουν τις άμυνες του οργανισμού μας στις τοπικές ανάγκες και δημιουργούν νέες ασθένειες? … Μήπως οι γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί δημιουργούν σοβαρές ανωμαλίες στην ομαλή συμβίωσή μας με το συγκεκριμένο περιβάλλον στο οποίο ζούμε? …).

Αξιοπρέπεια

Η πολιτική ουσίας δημιουργείται, ακόμη και πέραν των γνωστών κομμάτων, στην τοπική αυτοδιοίκηση, την κοινωνία πολιτών, τους χώρους των συνδικάτων της εργασίας και τις οργανώσεις του συνεργατισμού, στους οποίους μπορεί αποτελεσματικά να συμμετέχει ο πολίτης και να δημιουργεί διεξοδικές λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα. Εκεί εστιάζεται η εφαρμογή της αυθεντικής δημοκρατίας, σε αντίθεση με την συγκεντροποίηση της εξουσίας και του πλούτου που επιβάλλει το παρόν σύστημα. Καθ Α. Λύτρας. Η Δημοκρατία του Κοινωνικού Μέλλοντος μας. ISBN 978-618-82228-1-6. socialactivism.gr, 31/10/2019.

Πατάτες

«Ο πατέρας μου αγόραζε απλά αγαθά από φτωχούς σε υψηλές τιμές, παρόλο που δεν τα χρειαζόταν. Μερικές φορές τα πλήρωνε και πιο ακριβά. Ανησυχούσα για αυτήν την πράξη και τον ρώτησα γιατί το κάνει; Τότε ο πατέρας μου απάντησε: "Είναι φιλανθρωπία τυλιγμένη με αξιοπρέπεια, παιδί μου"». facebook, 28/11/2018.

Καλλιεργώ με τον αδελφό μου 120 στρ πατάτες. Τις φυτέψαμε 17-24 Αυγ. Μέχρι στιγμής η καλλιέργεια πήγε πολύ καλά αφού βοήθησε ο καιρός. Οι πατάτες θέλουν ακόμη 40-45 μέρες μέχρι να βγει ο Νοέμβριος και μετά να κάνει καιρό για να αρχίσει να βγαίνουν από τα χωράφια. Θέλουμε λίγες βροχές και ήπιες. Το κόστος αγγίζει τα 900€/στρέμμα. Την άνοιξη πάμε λίγο παραπάνω γιατίαγοράζουμε τον πατατόσπορο. Με 3 τόνους/στρέμμα, πρέπει να πουλήσουμε τουλάχιστον 0,40-45€/κιλό για να βγει μεροκάματο
 
 
 Αγρονέα του Δημήτρη Μιχαηλίδη
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αγρονέα του Δημήτρη Μιχαηλίδη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:33 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: