Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Καινοτομία για Βιώσιμη Αγροδιατροφή με τη νέα ΚΑΠ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», παρουσία πλήθους κόσμου και τη συμμετοχήεξεχόντων ομιλητών από την Ελλάδα και την ΕΕ. Το θέμα του φετινού Συνεδρίου ήταν: «Καινοτομία για Βιώσιμη Αγροδιατροφή: Το παρόν και το μέλλον της ΚΑΠ», εστιάζοντας στη βιωσιμότητα του πρωτογενούς και του ευρύτερου αγροδιατροφικού τομέα, τον κορυφαίας σημασίας πανευρωπαϊκό στόχο που βρίσκεται στο επίκεντρο της χάραξης της μελλοντικής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η οποία τελεί υπό αναθεώρηση.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο Χριστόδουλος Αντωνιάδης, πρόεδρος ΔΣ GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ο οποίος αναφέρθηκε στον σημαίνοντα ρόλο που έχει κατακτήσει διαχρονικά το Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αλλά και στη δυναμική και εξωστρέφεια των αγροτικών συνεταιρισμών που εκπροσωπούνται στο μετοχικό σχήμα της. Επιπλέον αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς στον πρωτογενή τομέα της χώρας, καθώς και στην εταιρεία πληροφορικής NEUROPUBLIC, που ηγείται των εθνικών και ευρωπαϊκών προσπαθειών για την ψηφιοποίηση του πρωτογενούς τομέα.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, μίλησε για τα νέα δεδομένα στον πρωτογενή τομέα και τις απαιτήσεις και προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες παραγωγοί. Σύμμαχός τους σ’ αυτή την προσπάθεια είναι, όπως είπε, η Τράπεζα Πειραιώς, με προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. 

Όπως τόνισε, η Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, στηρίζοντας την καινοτομία και τις επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα. Τρίτος κατά σειρά ομιλητής και επίτιμος προσκεκλημένος του φετινού Συνεδρίου ήταν ο Dacian Ciolos, πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων «Renew Europe» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας, πρώην επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, ο οποίος σημείωσε ότι η χρήση των νέων τεχνολογιών δεν είναι μόνο για τις μεγάλες εκμεταλλεύσεις, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και στις μικρότερες, τις οποίες θα καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστικές.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Ιωάννης Μαυρουδής, διευθύνων σύμβουλος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ο οποίος εξήρε την τεχνογνωσία της «GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα καινοτόμα εργαλεία και υπηρεσίες που αναπτύσσει η εταιρεία NEUROPUBLIC. Τόνισε δε ότι η ψηφιοποίηση αποτελεί εγκάρσιο στόχο που διατρέχει όλους τους γενικούς και επιμέρους στόχους της μελλοντικής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ)».

Στις κρίσιμες επιλογές που πρέπει να κάνει η χώρα και η ΕΕ ενόψει της Νέας ΚΑΠ, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ τάσσονται κατά της μείωσης του προϋπολογισμού, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαυρουδής Βορίδης. Ο υπουργός παρέθεσε μια σειρά προκλήσεων και παθογενειών που αντιμετωπίζει ο ελληνικός πρωτογενής τομέας και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στους πρώτους μήνες του έργου της ώστε να στηριχθούν οι Έλληνες αγρότες.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στη σημασία του εμβληματικού έργου της Ευφυούς Γεωργίας και όπως είπε, βρίσκεται προ των πυλών της εφαρμογής του. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η εφαρμογή του έργου αναμένεται να επιφέρει μείωση κόστους παραγωγής από 35% έως 45% ανάλογα με την καλλιέργεια.
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Καινοτομία για Βιώσιμη Αγροδιατροφή με τη νέα ΚΑΠ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: