ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Διεπαγγελματικές Οργανώσεις: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία από τον Μάκη Βορίδη


Κατατέθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, η τροπολογία για τη νομική μορφή των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων. Η τροπολογία κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Η τροπολογία αποτελείται από 6 άρθρα, με τα οποία οριοθετείται η νομική μορφή των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων (ΔΟ).

Όπως σημειώνεται στην τροπολογία, «οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις θα καταστούν ένας ανοικτός χώρος συζητήσεως και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των παραγωγών, των μεταποιητών και των εμπόρων του κλάδου που καλύπτουν με βάση την εθελοντική συμμετοχή των μελών τους».

Για κάθε προϊόν ή κοινή ομάδα προϊόντων προβλέπεται η αναγνώριση μιας ΔΟ, ενώ γίνεται αναφορά στη «δυνατότητα αναγνώρισης Διεπαγγελματικών Οργανώσεων και σε Περιφερειακό επίπεδο».

Σημαντικό είναι το στοιχείο, σύμφωνα με το οποίο για την αναγνώριση ίδρυσης μιας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης το ποσοστό αντιπροσωπευτικότητας ανέρχεται καταρχήν «σε τουλάχιστον 15% της μεταποίησης ή/και της εμπορίας, συμπεριλαμβανομένης και της διανομής σε κάθε τομέα για τον οποίο ζητείται η αναγνώριση».

Το εν λόγω ποσοστό θα πρέπει, εντός πέντε ετών από την ημερομηνία αναγνώρισης τους, να έχει ανέλθει τουλάχιστον σε 30% της συνολικής παραγωγής και τουλάχιστον σε 30% της μεταποίησης ή της εμπορίας συμπεριλαμβανομένης της διανομής».

Σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, προβλέπεται η δυνατότητα θέσπισης εισφοράς σε οικονομικούς φορείς ή ομάδες οι οποίες δεν είναι μέλη της ΔΟ «αλλά επωφελούνται από τις εν λόγω δραστηριότητες εφόσον οι εισφορές αυτές προορίζονται για την κάλυψη δαπανών που προκύπτουν άμεσα από την άσκηση των εν λόγων δραστηριοτήτων».
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Διεπαγγελματικές Οργανώσεις: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία από τον Μάκη Βορίδη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: