ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αμαλιάδα:Αντιδράσεις των τοματοπαραγωγών για τη στάση ΕΛΓΑ – Στήριξη από τον αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλο


Αντιδράσεις των τοματοπαραγωγών για τη στάση ΕΛΓΑ – Σκέφτονται να μην ξανακαλλιεργήσουν βιομηχανική τομάτα .Στήριξη από αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλο .Να μην προβούν ξανά στην καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας, προσανατολίζονται οι τοματοπαραγωγοί της Ηλείας, λόγω των μη αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν από τον καύσωνα, μια κίνηση που εάν συμβεί, θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα.


 
Αυτό τονίστηκε στην χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, στην οποία συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος. Οι παραγωγοί σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά να μην καλλιεργήσουν κατά τη νέα καλλιεργητική περίοδο, γιατί τα έξοδα είναι πολλά και τα έσοδα δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις που έχει η καλλιέργεια.

Σε συνδυασμό με την άρνηση του ΕΛΓΑ να μην αποζημιώσει για τις καταστροφές που υπέστη το προϊόν από τον καύσωνα του καλοκαιριού, οι τοματοπαραγωγοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην καλλιεργήσουν.

Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα και με την απόφαση της χθεσινής σύσκεψης θα αποστείλουν σχετικό έγγραφο στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και στον Γεωπονικό Σύλλογο, στο οποίο θα επισημαίνεται ότι είναι πλέον σε κίνδυνο η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας.

Ο κ. Βασιλόπουλος τάχθηκε στο πλευρό των παραγωγών και είπε ότι από την πλευρά του θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταβολή των αποζημιώσεων, καυτηριάζοντας την στάση που κρατά ο ΕΛΓΑ.

Ότι ο «κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», είπε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος, χωρίς να αποκλείει για μια ακόμη φορά την προσφυγή στην Δικαιοσύνη.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αμαλιάδα:Αντιδράσεις των τοματοπαραγωγών για τη στάση ΕΛΓΑ – Στήριξη από τον αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: