ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σε υλοποίηση η έρευνα χρήσης λυματολάσπης για γεωργικούς σκοπούς στην Ορεστιάδα


Ομόφωνα εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και της ΔΕΥΑΟ για τη χρηματοδότηση του ερευνητικού έργου «αξιοποίησης της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού για γεωργικούς σκοπούς», με 55.000 ευρώ.

Πρόκειται για την πρόταση που είχε υποβληθεί πρώτη φορά πριν από δύο περίπου χρόνια, ωστόσο είχε απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς είχε θεωρηθεί «απευθείας ανάθεση για εκτέλεση εργασιών». 
 
Μετά τις τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου που διέπουν τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με φορείς εποπτευόμενους από το κράτος, όπως είναι τα Πανεπιστήμια, αλλά και την τροποποίηση κάποιων όρων της σύμβασης, το έργο μπορεί πλέον να προχωρήσει με διασφαλισμένη χρηματοδότηση. 
 
Η έρευνα θα διαρκέσει δύο καλλιεργητικές περιόδους και θα γίνει σε δύο στρέμματα καλλιέργειας κριθαριού, στις οποίες θα δοκιμαστεί η χρήση λυματολάσπης, σε διάφορες δόσεις και σε συνδυασμένες εφαρμογές, ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που θα μπορούν να αξιοποιήσουν οι αγρότες στα χωράφια τους. 
 
Στο πλαίσιο της σύμβασης, άλλωστε, προβλέπεται και η διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας στον αγροτικό κόσμο. 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σε υλοποίηση η έρευνα χρήσης λυματολάσπης για γεωργικούς σκοπούς στην Ορεστιάδα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: