ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Καρδίτσα: Δεν απάντησε η Kεραμέως στην πρόταση φοιτητή να υπάρξει Τεχνολογική κατεύθυνση μέσα στα Πανεπιστήμια


Τι απάντησε η Ν. Κεραμέως στους φοιτητές της Καρδίτσας όταν της είπαν “χάσαμε την εμπιστοσύνη… δεν υπάρχει πλάνο για την παιδεία…Κερδίστε και πάλι τις εκλογές και ίσως μπορεί να γίνει κάτι” . Δεν απάντησε η υπουργός στην πρόταση φοιτητή να υπάρξει Τεχνολογική κατεύθυνση μέσα στα Πανεπιστήμια

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως , στην Καρδίτσα με τους φοιτητές του πρώην Τμήματος ΤΕΙ Ξύλου, παρουσία των καθηγητών τους και τοπικών Βουλευτών.

Αυτό που ξεχώρισε ήταν η επισήμανση που δέχθηκε η υπ. Παιδείας από τους φοιτητές ότι έχουν ζήσει πολλές αλλαγές στην παιδεία , κι έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη στην πολιτική ενώ ζήτησαν από τη Ν. Κεραμέως να έχει πλάνο για την παιδεία και αστειευόμενοι είπαν “Κερδίστε και πάλι τις εκλογές και ίσως μπορεί να γίνει κάτι”.

Η Νίκη Κεραμέως έδωσε την ακόλουθη απάντηση:
Επειδή με στεναχωρεί αυτό που ακούω, το καταλαβαίνω απόλυτα γιατί είστε ειλικρινής και αυτό φαίνεται,θέλω να πω κάτι με κάθε ειλικρίνεια .
Εγώ είμαι δικηγόρος στο επάγγελμα.
Δεν είχα σχέση με την πολιτική.
Εάν δεν πίστευα ότι αυτή η χώρα έχει εξαιρετική προοπτική δεν θα άφηνα το επάγγελμα, την οικογένεια και τα δυο παιδιά μου.
Σας διαβεβαιώ ότι εάν δεν πίστευα στις πραγματικές ικανότητες αυτής της χώρας και στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που έχει αυτή η χώρα δεν θα κατέβαλα αυτή την προσπάθεια.
Φυσικά και υπάρχει ελπίδα στη χώρα.
Έχουμε ελπίδα στο πολιτικό σύστημα.
Ο καθένας πιστεύει αυτό που πιστεύει έχει την ιδεολογία που έχει.
Δεν πρέπει όμως να χάνουμε ελπίδα στο πολιτικό σύστημα .
Εχουμε δημοκρατία.
Η δημοκρατία είναι ένα εξαιρετικό πολίτευμα στο οποίο εκφράζεται ο καθένας και γι αυτό στεναχωριέμαι ιδιαίτερα όταν ακούω από νέους ότι δεν πιστεύουν .
Πρέπει να πιστεύουν, και πρέπει να ασκείτε το εκλογικό σας δικαίωμα, και πρέπει να εκφράζεστε και δημοσίως.Τεχνολογική κατεύθυνση μέσα στα Πανεπιστήμια

Η υπουργός Παιδείας δεν απάντησε στην ακόλουθη πρόταση φοιτητή:

Ένα μεγάλο πρόβλημα φέτος είναι ότι έχει φύγει τελείως το τεχνολογικό κομμάτι και έγιναν όλες οι Σχολές των ΤΕΙ Πανεπιστήμια. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Βέβαια δεν φταίτε εσείς και το αναγνωρίζω.Πιστεύω ότι θα έπρεπε να γυρίσει το τεχνολογικό κομμάτι, έστω μέσα στο ΠανεπιστήμιοΟ προσωρινός πρόεδρος του τμήματος Κώστας Αδαμάκης και ο καθηγητής Γιώργος Παπαδόπουλος, παρουσίασαν στην υπουργό Παιδείας το πρόγραμμα σπουδών, τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό και τους στόχους του νέου πανεπιστημιακού Τμήματος πενταετούς φοίτησης.

Η υπουργός δήλωσε στους παρευρισκομένους πως γνωρίζει το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου το γνωρίζει διότι, όπως είπε, αποτελούσε γι’ αυτή πρότυπο λειτουργίας τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Η Ν. Κεραμέως τόνισε ότι συγκεκριμένο τμήμα το έχει ήδη προβάλλει ως φωτεινό παράδειγμα στα social media, αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην Καρδίτσα, η υπουργός είχε επαφές με εκπαιδευτικούς δημοτικών και γυμνασίων της πόλης όπου ενημερώθηκε για ζητήματα που τους απασχολούν ενώ αργότερα συναντήθηκε, ανάμεσα σε άλλους φορείς,με το Δ.Σ. Δυτικής Θεσσαλίας ατόμων με αυτισμό και εκπροσώπους του παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας.

Κατά την παραμονή της στην πόλη, η υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριωφερσάλων Τιμόθεο .Στο περιθώριο της επίσκεψης, η κ. Κεραμέως ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση και μετέβη στις Καρυές Τρικάλων όπου απηύθυνε χαιρετισμό σε ημερίδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και του Τμήματος Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: «Η συμβολή της άσκησης στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών της αστυνομίας».
Τέλος, η κα Κεραμέως είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί στην εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε Καρδίτσας όπου ως κεντρική ομιλήτρια ανέλυσε τις βασικές ως σήμερα δράσεις και το σχεδιασμό για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στους τομείς κυρίως της παιδείας και της οικονομίας, μιλώντας παράλληλα για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στους τομείς της φορολογίας και των επενδύσεων.

Αναφερόμενη στα θέματα της παιδείας και το έργο του ΥΠΑΙΘ, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε την αλλαγή νοοτροπίας που επιδιώκει η νέα ηγεσία, μέσω της αξιολόγησης, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της εξωστρέφειας. Ταυτόχρονα, η Υπουργός ανέπτυξε το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί σε όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας από τη βάση της εκπαιδευτικής πυραμίδας, όπως τόνισε, δηλαδή την προσχολική εκπαίδευση, μέχρι και το πανεπιστήμιο και τη δια βίου μάθηση.
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Καρδίτσα: Δεν απάντησε η Kεραμέως στην πρόταση φοιτητή να υπάρξει Τεχνολογική κατεύθυνση μέσα στα Πανεπιστήμια Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: