ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μ. Βορίδης στα εγκαίνια της Agrotica: «Η καλύτερη έκθεση όλων των εποχών»


Εντός του Μαρτίου θα δοθούν στους παραγωγούς με τη μορφή χαμηλότοκων δανείων 570 εκατ. ευρώ ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

«Η φετινή Αgrotica είναι η καλύτερη όλων των εποχών» επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε πως «οι παραγωγοί μας έχουν στα χέρια τους 600 εκατ. ευρώ για να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους» ενώ εντός του Μαρτίου θα είναι διαθέσιμα ακόμα 570 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς με τη μορφή χαμηλότοκων δανείων μακράς ωριμάνσεως που εξασφαλίστηκαν με τη συνεργασία του υπουργείου και των τραπεζών, αποκάλυψε ο κ.Βορίδης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην πρόκληση της διαμόρφωσης εντός του 2020 της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) που τη συνέδεσε με την «Πράσινη συμφωνία» που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώνοντας πως ο «πρωτογενής τομέας θα κληθεί να παίξει σημαντικό ρόλο». Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προέτρεψε τους παραγωγούς να επενδύσουν στις νέες τεχνολογίες δίνοντας έμφαση στον περιορισμό της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και στην πιο στοχευμένη και αποτελεσματική χρήση του νερού. Ο Μάκης Βορίδης κάλεσε παράλληλα όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να συνεργαστούν για να «πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

«Η 28η Agrotica είναι η καλύτερη έκθεση από το 1985» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας. Ο κ. Τζήκας ανέφερε ότι η έκθεση φέτος εστιάζει ιδιαίτερα στις νέες τεχνολογίες με τους εκθέτες να καλύπτουν κάθε διαθέσιμο τετραγωνικό μέτρο.Η ταυτότητα της Agrotica

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου και συγκαταλέγεται στις πρώτες εκθέσεις του αγροτικού τομέα της Ευρώπης. Διοργανώνεται από το 1985 από τη ΔΕΘ - HELEXPO στο διεθνές εκθεσιακό της κέντρο στη Θεσσαλονίκη, όπου καλύπτει 60.000 τ.μ. εκθετηρίου χώρου.

Στην Agrotica συμμετέχουν όλες οι μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις του κλάδου εκπροσωπώντας την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και κάθε καινούρια εξέλιξη σε μηχανήματα, εφόδια και εξοπλισμούς. Όλοι οι επισκέπτες είναι εμπορικοί ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους Hosted Buyers και στα B2B meetings.

Το έντονα διεθνοποιημένο προφίλ της Agrotica ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διοργάνωσης, η οποία στην τετραήμερη λειτουργία της κατόρθωσε να συγκεντρώσει 143.754 επισκέπτες και να σημειώσει πάνω από 100% αύξηση των ξένων εμπορικών επισκεπτών. Παράλληλα, στέγασε 1950 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους) στους εκτεταμένους εκθεσιακούς χώρους της.

Φέτος, η έκθεση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ έχοντας προσελκύσει τη συμμετοχή σημαντικών leaders στην εμπορία και την πώληση εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων, όπως και αντιπροσωπευτικών οίκων των μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου παγκοσμίως.

Ταυτόχρονα, η φετινή Agrotica θα φιλοξενήσει πλήθος επιχειρήσεων οι οποίες θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην έκθεση (με προϊόντα θρέψης και φυτοπροστασίας) αλλά και εκθέτες οι οποίοι είχαν περιορισμένη συμμετοχή από το 2014 και έπειτα.

Κάτι παραπάνω από έκθεση

Στο πλαίσιο της Agrotica, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει ένα πλήθος εκθεμάτων, τα οποία κυμαίνονται από γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία για τη βελτίωση του εδάφους, τη σπορά, τη φύτευση, τη λίπανση, την φυτοπροστασία, το κλάδεμα, την άρδευση, τη συγκομιδή, τη συντήρηση, τη συσκευασία και την αποθήκευση έως εξοπλισμούς και εφόδια, υλικά υποστύλωσης, ανταλλακτικά και εξαρτήματα αγροτικών μηχανημάτων, προϊόντα φυτοπροστασίας και θρέψης αλλά και μηχανήματα κατακόρυφης και οριζόντιας μεταφοράς.

Επιπλέον, η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει και αφιέρωμα στο αγροτικό – επαγγελματικό αυτοκίνητο με test drive των τελευταίων μοντέλων μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Εκτός των ίδιων των εκθεμάτων, σημαντικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες αποτελεί και το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και συνεδρίων με τα πιο ενδιαφέροντα θέματα για την αγροτική παραγωγή.

Aνάμεσά τους ξεχωρίζουν το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica με θέμα “Κλιματική αλλαγή και γεωργία" (συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-HELEXPO και της σχολής γεωπονίας, δασολογίας και φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ.), το συνέδριο "Νέα γεωργία - νέος συνεργατισμός -προς ένα σύγχρονο υπόδειγμα συνεταιρισμών για τη νέα γενιά” (συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του προγράμματος ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και η παρουσίαση του ρομποτικού συστήματος «Four Eyes for Farm» (συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Ινστιτούτου Βιο-Οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ). 
 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μ. Βορίδης στα εγκαίνια της Agrotica: «Η καλύτερη έκθεση όλων των εποχών» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:27 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: