ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

"Οι μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων": Παρουσίαση του βιβλίου του André Leu στο ΓΠΑ στις 24/1Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 3 μ.μ., στο "Συνεδριακό Αμφιθέατρο" του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Παρουσιάζεται το βιβλίο "Οι μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων" του Αυστραλού βιοκαλλιεργητή και τ. προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM), Andre Leu από τον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής - ΣΥΒΑΑ.

Ο συγγραφέας παραθέτει ένα μεγάλο πλήθος έγκριτων επιστημονικών ερευνών που αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί των εταιρειών παραγωγής φυτοφαρμάκων και των ρυθμιστικών Αρχών σχετικά με τα φυτοφάρμακα δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνονται. 
 
Αποδίδοντας την τεχνική ορολογία με απλούς όρους, ο Leu αποδομεί τους πέντε πιο συχνά επαναλαμβανόμενους μύθους σχετικά με την ασφάλεια των φυτοφαρμάκων και τους καταρρίπτει χρησιμοποιώντας επιστημονικά δεδομένα:
 
 Ότι δηλαδή είναι εξονυχιστικά ελεγμένα, τα υπολείμματα τους είναι ασφαλή σε μικρές ποσότητες, διασπώνται και τα προϊόντα της διάσπασης είναι ακίνδυνα, ελέγχονται από αξιόπιστες αρχές, είναι απαραίτητα για την καλλιέργεια.
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
"Οι μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων": Παρουσίαση του βιβλίου του André Leu στο ΓΠΑ στις 24/1 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: