ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το ΚΙΝΑΛ ρωτά τον υπουργό για την ελαιοπαραγωγή

 
Την αντιμετώπιση της κατάστασης στην οποία οδηγήθηκε η ελαιοκαλλιέργεια και οι ελαιοπαραγωγοί και η οποία αποτυπώνεται στις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ελαιολάδου ζήτησαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, Ανδρέας Πουλάς και Βασίλης Κεγκέρογλου με επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν.

Κατά τη συζήτηση, ανέπτυξαν συγκεκριμένες προτάσεις και ζήτησαν πρωτοβουλίες και λύσεις από το Υπουργείο για την ανακούφιση των παραγωγών.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης περιορίστηκε σε διαπιστώσεις και ευχολόγια, δηλώνοντας άγνοια για τις εναρμονισμένες πρακτικές και τις «ελληνοποιήσεις» ελαιολάδου αλλά και αδυναμία να λάβει οποιαδήποτε μέτρο για τη στήριξη της τιμής του ελαιολάδου, αποδεχόμενος ουσιαστικά και υιοθετώντας την ασύδοτη λειτουργία της αγοράς.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές, δεν απάντησε στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής

  • Να ζητήσει τη συνδρομή της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού (σε Ελλάδα-Ευρώπη) για το ενδεχόμενο εναρμονισμένων πρακτικών.
  • Να προχωρήσει σε εντατικούς εργαστηριακούς ελέγχους για την «ελληνοποίηση» ελαιολάδου από τρίτες χώρες.
  • Να αξιοποιήσει τις δυνατότητες από την Ε.Ε., τόσο για τις αποζημιώσεις που μπορούν να διεκδικηθούν, όσο και για τη στήριξη της τιμής.
Το μόνο που μάθαμε ήταν ότι ο περιβόητος φάκελος της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για αποζημιώσεις της περυσινής χρονιάς ήταν μια ατεκμηρίωτη (όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Σκρέκας) επιστολή που απορρίφθηκε συνοπτικά».
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Το ΚΙΝΑΛ ρωτά τον υπουργό για την ελαιοπαραγωγή Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:51 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: