ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ελαιοκαλλιεργητές Κρήτης: Ετοιμάζουν το φάκελο για τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών


Στη σύνταξη τεκμηριωμένου φακέλου ο οποίος θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αποζημίωση των ελαιοκαλλιεργητών της Κρήτης, η παραγωγή των οποίων καταστράφηκε από το δάκο, λόγω των έκτακτων μετεωρολογικών συνθηκών που επικράτησαν το φθινόπωρο του 2019, θα προχωρήσει η ομάδα εργασίας που συστάθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ομάδα εργασίας για τη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις ελαιοκαλλιέργειες της Κρήτης, υπό τον πρόεδρο, καθηγητή Χρήστο Αυγουλά και με τη συμμετοχή των Γιώργου Στρατάκου, γενικού γραμματέα του Υπουργείου, Μανόλη Χνάρη, αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, Ανδρέα Στρατάκη, από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Ανδρέα Ντούλη, από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, της ομότιμης καθηγήτριας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αικατερίνης Χρονοπούλου και της Ελένης Τσουράκη Προϊσταμένης του ΥπΑΑΤ, συνεδρίασε πρώτη φορά στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια Κρήτης κατέθεσε συγκριτικά στοιχεία που καταδεικνύουν την ποσοτική και ποιοτική υποβάθμιση της παραγωγής, καθώς και τα ασυνήθιστα κλιματολογικά δεδομένα.

Η επιτροπή θα προχωρήσει στην περαιτέρω συγκέντρωση, ανάλυση και επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων για την παραγωγή, και τις κλιματολογικές συνθήκες, καθώς και για τα πρόσθετα αιτία που συνετέλεσαν στη φετινή κατακόρυφη πτώση της παραγωγής και της ποιότητας του κρητικού ελαιολάδου.

Επίσης, τα μέλη της επιτροπής για τις ανάγκες της έρευνας θα έρθουν στην Κρήτη τον Φεβρουάριο, ώστε να έχουν ακριβέστερη εικόνα για την έκταση του προβλήματος. Τέλος, ως χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του φακέλου ορίστηκε το τέλος Μαρτίου και προγραμματίστηκε η επόμενη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας να γίνει στις 12 Φεβρουαρίου.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ελαιοκαλλιεργητές Κρήτης: Ετοιμάζουν το φάκελο για τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: