ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περιφέρεια Κρήτης: Ετοιμάζονται για τη νέα ΚΑΠ


Σύσκεψη της επιτροπής διαβούλευσης για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027, πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα, Μανόλη Χνάρη, των διευθυντών, Ζαχαρία Σωμαρά και Κώστα Φωτάκης, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και υπαλλήλων των αρμόδιων υπηρεσιών.

 
Αποφασίστηκε ενόψει της ημερίδας που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις αρχές Απριλίου, να προηγηθούν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας τέσσερις ενημερωτικές εκδηλώσεις ανά περιφερειακή ενότητα, με σκοπό την προετοιμασία των κρητικών παραγωγών για μια ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία διαμόρφωσης του εθνικού στρατηγικού σχεδίου.

Η νέα ΚΑΠ αναμένεται να θέσει σημαντικές προκλήσεις με μια σειρά από ζητήματα, όπως η εξωτερική και η εσωτερική σύγκλιση, η ενισχυμένη αιρεσιμότητα για την περιβαλλοντική συμμόρφωση, η μεταφορά πόρων από τις άμεσες ενισχύσεις στον Πυλώνα ΙΙ, τα προϊόντα που θα ενταχθούν στις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαία η ενημέρωση των παραγωγών, ώστε να κατατεθούν εγκαίρως και με επάρκεια προτάσεις που θα προστατεύουν τα συμφέροντα του Πρωτογενή τομέα της Κρήτης. Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως επισημαίνεται, αναλαμβάνει να εκκινήσει το διάλογο με τους φορείς και τους παραγωγούς, επεξεργάζεται παράλληλα τις προβλέψεις της νέας ΚΑΠ και στο τέλος της διαδικασίας θα κατατεθεί συγκεκριμένη, ενιαία πρόταση προς το Υπουργείο με θέσεις αντιπροσωπευτικές για το σύνολο του νησιού.
 
 
ert.gr


 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Περιφέρεια Κρήτης: Ετοιμάζονται για τη νέα ΚΑΠ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:16 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: